Ispiši ovu stranicu

U OBŽ 28 novopozitivnih na COVID-19, preminule četiri osobe

U OBŽ 28 novopozitivnih na COVID-19, preminule četiri osobe Foto: Arhiv HRV-a

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 313 uzoraka od kojih je 28 bilo pozitivno na koronavirus - navedeno je u redovnom priopćenju Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije. 

Sedam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, zatim tri na području Belog Manastira,Čepina i Našica, dvije na području Belišća, Đurđenovca i Petrijevaca, a po jedna novopozitivna osoba s područja je Čeminca, Darde, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Erduta i Semeljaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 106 osoba oboljelih od COVID-19, i to 75 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 15 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitaliziran je 31 pacijent s tim oboljenjem.

Preminule su četiri osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 59 do 75 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.488 osoba.

Policijski službenici proveli su 11 provjera osoba u samoizolaciji i 148 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenja. Od drugih postupanja, po dojavi su utvrdili kako je u subotu u 23 sata i 30 minuta u Višnjevcu u jednoj kući organizirao privatno okupljanje protivno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o privatnom okupljanju od najviše 10 osoba iz najviše 2 kućanstva te je vlasniku uručen prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Pročitano 126 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI