Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Predstavljen projekt Regionalnog centra za digitalizaciju i razvoj

Vrijednost projekta je 140 milijuna kuna Vrijednost projekta je 140 milijuna kuna Foto: VSŽ

 U Vinkovcima je predstavljen projekt gradnje Regionalnog centra za digitalizaciju i razvoj, projekta Vukovarsko-srijemske županije, koji bi se gradio u Vinkovcima, a njegova je vrijednost 140 milijuna kuna.

Projekt izgradnje toga centra koji bi se financirao iz EU fondova jedan je od 10 strateških projekata Vukovarsko-srijemske županije u okviru županijskog plana razvoja za razdoblje 2021.-2027.. Projekt je dio Razvojnog sporazuma Slavonija, Baranja i Srijem koji je prijavljen kao najprioritetniji projekt Vukovarsko-srijemske županije za Mehanizam za oporavak i otpornost.

Nositelj je Vukovarsko-srijemska županija, koja ovaj projekt provodi s partnerima: Gradom Vinkovcima i Razvojnom agencijom Vukovarsko-srijemske županije (RA VSŽ), dok za projekt izgradnje Centra surađuje i s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek te drugim relevantnim dionicima koji će pomoći kvalitetnoj pripremi projekta.

Unutar Centra će biti uspostavljen izdvojeni studij računarstva i automatike FERIT-a Osijek, a predviđene su predavaonice, laboratoriji, kabineti i ostale prostori potrebni za kvalitetno izvođenje studija. U poslovnom dijelu će biti smješteni uredski prostori županijske Razvojne agencije i Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca. Predviđen je i poduzetnički inkubator za 10 startup-ova iz ICT sektora te „work shop“ prostori kao i za veliku multifunkcionalnu dvoranu kapaciteta do 900 sjedećih mjesta.  Unutar Centra djelovat će i Zavod za informatiku Vukovarsko-srijemske županije.

Na predstavljanju projekta sudjelovali su ministar obrane Mario Banožić, župan Božo Galić, državni tajnik u MRRFEU Velimir Žunac, ravnatelj SAFU Tomislav Petric, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, prodekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku prof.dr.sc. Kruno Miličević, voditelj Uprave šuma Podružnica Vinkovci Damir Dekanić, ravnatelj RA VSŽ Ilija Cota te ostali uzvanici.

Pročitano 616 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI