Ispiši ovu stranicu

Vukovarac Predrag Mišić dobitnik nagrade Ponos Hrvatske

Vukovarac Predrag Mišić dobitnik nagrade Ponos Hrvatske Foto: Sandra Grgić

I ove su godine nagradom Ponos Hrvatske po 16-ti put nagrađeni hrabri, dobri i pošteni ljudi, a među nagrađenima je i  Predrag Mišić zvani Peđa, branitelj i logoraš iz Vukovara.

Ovaj vukovarac svoje slobodno vrijeme i resurse koristi u svrhu pomoći bolesnoj djeci i siromašnijim sugrađanima. Posljednjih 5 godina svako ljeto šalje vukovarske mališane na ljetovanje. Mnogim je obiteljima koje si zbog raznih okolnosti ne mogu priuštiti ljetovanje pomogao pri odlasku na more uz niz za njih organiziranih aktivnosti. Tim je povodom u uredu gradonačelnika zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić održala prijem na kojem je čestitala i zahvalila Mišiću na učinjenom.

- Predraga znamo kao branitelja i političara koji je član Gradskog vijeća, ali u posljednjih nekoliko godina i kao velikog humanitarca, na što smo mi kao Grad jako ponosni. Drago mi je što je Peđa prepoznat od strane drugih ljudi, ali i Hrvatske i što iz Vukovara ide ovako lijepa slika. Grad Vukovar grad je široke duše i dobrih ljudi, a Predrag je taj koji to i dokazuje – rekla je Ivana Mujkić zamjenica gradonačelnika grada Vukovara.

Predrag Mišić rekao je kako je ova nagrada kruna njegovog dobrotvornog rada, ali i kako bez dobrih ljudi ne bi mogao pomoći tolikom broju djece i obitelji. 

- Čovjek nikad ne smije raditi nešto samo kako bi za to dobio nagradu. Ova nagrada pripada svim onim ljudima koji su uz mene i koji su posvetili život pomaganju drugih – rekao je Mišić koji je prošle godine htio prodati svoj motocikl kako bi osigurao dovoljno sredstava za troškove prijevoza ljetovanja. Motocikl je stavio na aukciju, a sredstva od prodaje namijenio je za ljetovanje 30 mališana iz Vukovara. No, potaknuvši i druge ljude na ovakva djela, motocikl je ostao u njegovom vlasništvu i skupljeno je dovoljno novaca za sedmodnevno ljetovanje 51 djeteta.

Pročitano 822 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI