NAJNOVIJE
Kreće 5. po redu Street art festival pod nazivom VukovART

U Vukovaru se od 15. svibnja do 16. lipnja održava 5. po redu Street art festival pod nazivom VukovART.  Petu godinu za redom, Vukovar će ugostiti najveća imena svjetske street art scene.

(Petak, 14 Svibanj 2021 16:51)
Na vrhu Vukovarskog vodotornja postavljena je ploča s imenima donatora

Prsten od inoxa s imenima gotovo 7000 donatora koji su sudjelovali u akciji obnove Vukovarskoga vodotornja postavljen je na vrhu ovog simbola grada-heroja. Instalaciju je obišao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima, naglasivši da se taj popis duguje javnosti u Hrvatskoj i dijaspori koja je pokazala ogroman entuzijazam za donatorsku akciju obnove vodotornja.

(Petak, 14 Svibanj 2021 15:07)
Sanirano parkiralište na Novom groblju Dubrava

Na novom groblju u Vukovaru  sanirano je 27 parkirnih mjesta. od kojih su dva za invalide, a izgrađeno je i jedno za motocikle.  Na ulazu u groblje postavljen je novi kontejner s toaletima za posjetitelje izrađen sukladno Pravilniku o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a zelena je površina hortikulturno uređena. Ukupna vrijednost radova i opreme je 290.000 kuna.

(Petak, 14 Svibanj 2021 14:43)
U Hrvatskoj 926 novih slučajeva zaraze koronom, preminula 41 osoba

U posljednja 24 sata zabilježeno je 926 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7 214.

(Petak, 14 Svibanj 2021 11:50)
VSŽ: 26 novozaraženih, preminule tri osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 26 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih je 24 pozitivnih na PCR testiranju, 2 na brzom antigenom testu.

(Petak, 14 Svibanj 2021 11:46)
OBŽ: 73 novopozitivne osobe, a jedna je preminula

U Osječko-baranjskoj županiji registrirane su 73 novopozitivne osobe od 326 testiranih uzoraka. Na bolničkom liječenju nalazi se 125 osoba od kojih 29 na respiratoru, a preminula je jedna osoba u dobi od 69 godina. U samoizolaciji se nalazi 1107 osoba.

(Petak, 14 Svibanj 2021 10:33)
MUP: Na dan izbora u RH dozvoljen ulazak svim hrvatskim državljanima bez testa

Na dan lokalnih izbora, u nedelju 16. svibnja, omogućit će se ulazak u Republiku Hrvatsku svim hrvatskim državljanima s pravom glasa bez obzira na to iz koje države dolaze – potvrdili su jučer za N1 iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Petak, 14 Svibanj 2021 09:41)

Vukovarska bolnica uspjela platiti veledrogerijama najstarija dugovanja

Vukovarska bolnica uspjela platiti veledrogerijama najstarija dugovanja Foto: Arhiv HRV-a

Dug bolnica prema veledrogerijama veliki je problem zbog kojega su veledrogerije i najavile obustavu lijekova kao i ovrhe. I dok ministri zdravstva i financija Vili Beroš i Zdravko Marić nastoje iznaći rješenje u idućih desetak dana za ovu situaciju, provjerili smo kakvo je stanje u vukovarskoj i vinkovačkoj bolnici.

Ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar dr.Vesna Bosanac naglašava da su imali problema do prije nekoliko dana, međutim podmirili su najstarije dugove veledrogerijama i očekuje da ubuduće neće imati problem sa snabdijevanjem lijekovima.

-Unazad nekoliko dana,  točnije 2.travnja dobili smo uplatu od 28 milijuna kuna i svim našim dobavljačima uspjeli platiti najstarije dugove. I do sada nismo imali nekih posebnih problema jer smo morali svakodnevno avansno plaćati ono što naručujemo. Uglavnom,  najstariji su dugovi podmireni i vjerujem da ni ubuduće nećemo imati problem sa snabdijevanjem – izjavila je dr.Bosanac.

Značajno lošija situacija je u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci, rekao je ravnatelj te bolnice dr.Krunoslav Šporčić

- Imamo zalihe lijekova za tjedan dana. Pokušavamo nešto platiti, međutim kriteriji dobavljača su sve stroži i teško ih je ispuniti. Vjerojatno ćemo zbog ove situcije biti prisiljeni zaustaviti elektivne operativne zahvate i smanjiti pogon na najnužnije. U ovom trenutku naša dosjpela dugovanja iznose oko 37 milijuna kuna. Cijene lijekova formira Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, no problem je u tome što su cijene naših usluga u bolnicama niske. Ako imate realne troškove koji su složeni od lijekova, potrošnog materijala, režijskih i troškova zaposlenika, osoblja i svega ostaloga i usporedite ih s cijenom koju imamo i koja se niz godina nije mijenjala, vidite da tu nema mogućnosti nekakve zarade i mi smo ti koji generiramo dugove. Ako vam 90 posto prihoda ode samo na plaće zaposlenika onda znate da ne možete funkcionirati normalno – pojasnio je situaciju dr.Šporčić.

Inače, ovoga utorka su ministri Beroš i Marić održali sastanak s predstavnicima veledrogerija, a koji nije rezultirao konkretnim financijskim rješenjem za smanjenje dugova za lijekove. Vlada planira s time izaći pred veledrogerije za 10-ak dana.

Pročitano 149 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija