Ispiši ovu stranicu

Udruga Vukovarski leptirići održala Malu Olimpijadu

Kreativna radionica o zdravoj prehrani Kreativna radionica o zdravoj prehrani Foto: Vanessa Kupina

Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju Vukovarski leptirići, povodom obilježavanja Međunarodnog dana zdravlja, organizirala je sportsko druženje i kreativne radionice o zdravlju pod nazivom Mala Olimpijada 2021. za djecu i roditelje.

Dio je to projekta Što sve sportom mogu ja!, a kojom je u planu bilo okupiti 150 djece no zbog pandemije koronavirusa obilježavanje je Međunarodnoga dana zdravlja ove godine manjega opsega.

- Mala Olimpijada u planu je imala okupiti 150 sudionika uključujući djecu predškolske i školske dobi, odnosno sve škole s područja grada Vukovara. Međutim, početkom školske godine na snagu su stupile nove epidemiološke mjere čime smo morali smanjiti broj sudionika u ovogodišnjem projektu - rekla je Slađana Trbulin, voditeljica projekta Što sve sportom mogu ja!

Poštujući sve epidemiološke mjere ove se godine mala olimpijada održala u dvije grupe.
- U prvoj grupi, od 9 do 11:30 u igraonici imamo djecu od 3 do 7 godina te od 12:30 do 15 sati djecu školske dobi koja će se natjecati u raznim sportovima kao što su nogomet, košarka, graničar, a imamo i različite štafete i poligone. Osim toga za djecu imamo i kreativne radionice o zdravlju i zdravoj prehrani  - rekao je Ivan Filić, kineziolog udruge Vukovarski leptirići.

Cilj je radionica osigurati da se što više djece s poteškoćama u razvoju uključi u sport, trenutno je u projekt uključeno 90 djece, a cilj je do početka 2022. godine imati 200 korisnika.

U okviru projekta udruga svakodnevno provodi sportske aktivnosti, a u svibnju planiraju obilježiti i Međunarodni dan sporta. Vrijednost  je projekta gotovo milijun i 500 tisuća kuna, sufinanciran je sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda, a traje tri godine. Partneri su u projektu Vukovarsko-srijemska županija, Sportski objekti Vukovar i Društvo naša djeca Vukovar.

Pročitano 134 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI