Ispiši ovu stranicu

Evidentirana četiri kršenja mjera ugostiteljskih objekata

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

30. ožujka te 1. i 2. travnja policijski su službenici zabilježili četiri slučaja kršenja u prekoračenju propisanog radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Prije ponoći 1. travnja, točnije u 23 sati i 35 minuta, unatoč dozvoljenom radnom vremenu objekta do 22 sata policijski skužbenici zatekli su na terasi ugostiteljskog objekta u Ivankovu više od 20 gosti, a što je protivno odredbi vezanoj za radno vrijeme ugostiteljskih objekata zbog čega je 24-godišnjem vlasniku ugostiteljskog obrta podnijet prekršajni optužni prijedlog zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 9. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti.

Sljedećega dana, 2. travnja u 1 sat i 15 minuta u Vukovaru, u ulica Slobode, policijski su službenici u ugostiteljskom objektu zatekli nekoliko osoba na terasi, što je bilo protivno odredbi o vremenu trajanja ugostiteljskih objekata, a izvidima su utvrđena i kršenja o mjerama epidemioloških obveza. Odgovorni djelatnik ugostiteljske djelatnosti, 37-godišnjak iz Vukovara, prekršajno je prijavljen zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 9. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, te je podneseno izvješće nadležnom inspektoratu Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

Također, 2. travnja oko 1 sat i 30 minuta  policijski su službenici u Drenovcimau ugostiteljskom objektu terase zatekli nekoliko osoba prilikom konzumacije proizvoda iz navedenog objekta, što je bilo protivno odlukama i odredbama Zakona u ugostiteljskoj djelatnosti pa je vlasnik navedene ugostiteljske djelatnosti prekršajno prijavljen zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 9. Zakona u ugostiteljskoj djelatnosti.

Naposljetku je 2. travnja u Drenovcima u drugom ugostiteljskom objektu, 44-godišnji voditelj ugostiteljske djelatnosti zatekao nekoliko osoba unutar objekta. Policijska ophodnja uočila je kršenja nepridržavanja radnog vremena jer su osobe zatečene iza 22 sata te su uredujući policijski službenici utvrdili kako navedeni 44-godišnjak nije omogućio provođenje epidemioloških obveza. Žurno će biti proslijeđena obavijest nadležnom državnom inspektoratu.

Pročitano 114 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI