Ispiši ovu stranicu

Produženog vikenda zabilježeno 14 prometnih nesreća

Produženog vikenda zabilježeno 14 prometnih nesreća Foto: Arhiv HRV-a

Za vrijeme uskršnjih blagdana, od 2. do 5. travnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je 14 prometnih nesreća, od čega je u deset nastupila materijalna šteta, dvije su prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama, u kojima su tri osobe teže ozlijeđene te dvije prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama u Otoku i Vinkovcima u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. 

U nedjelju, 4. travnja, oko 15 sati i 30 minuta, 65-godišnjak iz Gunje, upravljao je osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Ulice M. A. Reljkovića. Dolaskom do raskrižja s Ulicom V. Nazora, oduzeo je prednost prolaska osobnom vozilu austrijskih registracijskih oznaka kojim je upravljala 22-godišnjakinja iz Gunje te je došlo do udara u vozilo. U prometnoj nesreći 65-godišnjak je teže ozlijeđen, no ozlijede nisu ugrožavajuće po život.

Također u nedjelju, 4. travnja oko 1 sat i 20 minuta na južnoj obilaznici grada Vinkovaca dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teže ozlijeđene.Prometnu je nesreću prouzrokovao 22-godišnjak iz Vinkovaca upravljajući osobnim vozilom BMW osječkih registracijskih oznaka, krećući se iz smjera Jarmine u smjeru Županje. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, došlo je do slijetanja vozila s kolnika, udara u odvodni kanal, a potom i do prevrtanja vozila. U prometnoj nesreći teže su ozlijeđeni i vozač i putnik u vozilu, 23-godišnjak iz Korođa. Očevidom prometne nesreće utvrđeno je kako vozač i putnik u vozilu nisu za vrijeme vožnje koristili sigurnosni pojas. Ozlijede koje su zadobili vozač i putnik u vozilu nisu opasne po život.

 U Otoku je, 2. travnja, u Ulici J. Kozarca, oko 10 sati i 30 minuta, 32-godišnjak iz okolice Poreča, uslijed neprilagođene brzine kretanja, osobnim vozilom pulskih registracijskih oznaka, sletio s kolnika u odvodni kanal. Putnica u vozilu, 26-godišnjakinja iz Komletinaca, lakše je ozlijeđena dok je vozač neozlijeđen. 

U Vinkovcima je također 2. travnja, oko 13 sati i 10 minuta, na raskrižju Zvonarske i Ulice Nikole Tesle, 64-godišnjak iz Vinkovaca, upravljajući osobnim vozilom, prošao raskrižjem za trajanja crvenog svjetla na semaforu, te udario u osobni automobil kojim je upravljao 43-godišnjak iz Vinkovaca. U prometnoj nesreći 43-godišnjak je lakše ozlijeđen.  

Zbog nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja vozilom, šest je vozača protekloga vikenda smješteno u službene prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,77 g/kg izmjerena je kod 21-godišnjaka iz Vukovara, koji je 3. travnja, oko 3sata i 45 minuta u Vukovaru, u Ulici Blage Zadre, osobnim vozilom sletio s kolnika na travnatu površinu te udario u rasvjetni stup.

U petak, 2. travnja, oko 18 sati u Vukovaru, u ulici Europske unije, policija je uz uporabu sredstava prinude uhvatila 39-godišnjaka iz Vinkovaca, koji je nekoliko minuta ranije upravljao prometnom cestom osobnim automobilom vukovarskih registarskih oznaka te ignorirao prometna pravila u vidu postavljenih prometnih oznaka.

39-godišnjak je zaustavljen tek nakon djelovanja policije, utvrđena su mu tri prometna prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog kojih je bježao od policijskih službenika, jer je uočen već u početku kršenja, a provedenim daljnjim postupcima kriminalističkog istraživanja u vozilu pronađeni su segmenti opojne droge kokain. Policija je protiv 39-godišnjaka podnijela optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

U vremenu od 2. do 5. travnja fiksne kamere za nadzor brzine kretanja vozila zabilježile su 152 prekršaja.

Pročitano 100 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI