Ispiši ovu stranicu

Ministrica Tramišak uručila 27 ugovora predstavnicima jedinice lokalne samouprave VSŽ

Ministrica Tramišak uručila 27 ugovora predstavnicima jedinice lokalne samouprave VSŽ Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak danas je u Otoku, u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice, uručila 27 ugovora predstavnicima jedinica lokalne samouprave Vukovarsko-srijemske županije. Ukupna vrijednost uručenih ugovora je oko 5,8 milijuna kuna.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić potpisala je s ministricom ugovor na temelju kojega će se sufinancirati energetska obnova Dječjeg vrtića Vukovar I, na adresi Eugena Kvaternika 27.

Ugovor je dio Programa održivog razvoja lokalne zajednice 2021., a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije projekt povećanja energetske učinkovitosti Dječjeg vrtića I na adresi Eugena Kvaternika 27 sufinancira u iznosu od 300.000,00 kuna.

Navedeni objekt trenutno je razvrstan energetski razred E, stoga su troškovi za grijanje zimi, ali i oni za hlađenje ljeti visoki. Energetskom obnovom sanirati će se slabe točke i doći do značajnih ušteda na potrošnji energije. Uvelike će se poboljšati standardi boravka u prostorima vrtića za vukovarske mališane.

Cilj projekta je poboljšanje socijalne i demografske revitalizacije grada Vukovara povećanjem energetske učinkovitosti Dječjeg vrtića Vukovar 1.

Na svečanosti uručivanja ugovora ministrica Tramišak je županu Vukovarsko-srijemske županije Boži Galiću uručila ugovor za projekt „Sanacija vanjskih igrališta Osnovne škole Stari Jankovci“ ukupne vrijednosti 501.718,77 kuna. Iznos bespovratnih sredstava Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije iznosi 300.000,00 kuna dok će Vukovarsko-srijemska županija financirati projekt u iznosu od 201.718,77 kuna.

Nositelj projekta je Vukovarsko-srijemska županija, a partner na projektu je Osnovna škola Stari Jankovci. Kroz projekt će se sanirati vanjska igrališta škole ukupne površine 1.823,65 m2 na kojima su vidljiva oštećenja i pukotine koje su opasne za izvođenje školske nastave, ali i sigurnu igru najmlađih stanovnika općine. Sanacijom nogometnog, košarkaškog i odbojkaškog igrališta osigurati će se uvjeti za sigurno izvođenje nastave i sigurnu igru tijekom slobodnog vremena školaraca.

Ovim godišnjim programom Ministarstvo pomaže održivosti razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini. Sam program održivog razvoja lokalne zajednice uređen je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.

Uz ministricu Tramišak i župana Galića na svečanom uručivanju ugovora nazočio je ministar obrane dr.sc. Mario Banožić.

Pročitano 428 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI