Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Održana posljednja sjednica Županijske skupštine u sadašnjem sazivu

Održana posljednja sjednica Županijske skupštine u sadašnjem sazivu Novosti Vinkovci

Na posljednjoj sjednici vukovarsko-srijemske Županijske skupštine u ovome sazivu, održanoj u Vinkovcima, vijećnici su raspravljali o 18 točaka dnevnoga reda. Župan Božo Galić podnio je izvješće o radu u drugoj polovici protekle godine rekavši kako je naglasak bio na razvoju poljoprivrede.

-Možemo reći kako smo imali visok intenzitet rada. Dobar dio projekata je završen, a dobar dio je i započet i nastavit će se dalje. Zadovoljan sam što smo na području naših potencijala razvoja učinili veliki iskorak. U poljoprivredi to je Agro-klaster kroz koji smo okupili male proizvođače, obiteljska gospodarstva. Za njih stvaramo infrastrukturu kao što je Agro-tehnološki centar u Cerni te sustavi navodnjavanja za koje je osigurano ukupno 200 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, razvili smo Drvno-tehnološki centar - istaknuo je župan Galić.

Galić je dodao kako Vukovarsko-srijemska županija treba postati samodostatna  u proizvodnji hrane i u proizvodnji energije te razvijati kontinentalni turizam. Županijska skupština  usvojila je  i Prometni Master plan funkcionalne regije Istočna Slavonija kojega je predstavila v.d. pročelnice Upravnoga odjela za gospodarstvo i održivi razvoj Marija Budimir

-Riječ je o strateškom dokumentu pet slavonskih županija koji se nadovezuje na odluku Vlade o izradi prometne strategije. Ovaj dokument je važan zato što je temelj za kandidiranje svih projekata naših pet župana vezanih uz promet prema Europskoj uniji-  pojasnila je Marija Budimir, v.d. pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo i održivi razvoj.

Na rad skupštine u proteklome razdoblju, a posebno u razdoblju koronavirusa  osvrnuo se i predsjednik vukovarsko-srijemske županijske skupštine Dražen Milinković.

-Kao Županijska skupština iznašli smo rješenje u vrijeme pandemije i uspjeli smo se prilagoditi cjelokupnoj situaciji koja je nastala. Poduzeli smo niz koraka kako bi spasili naše gospodarstvo, naše poljoprivrednike i sve ostale. Sudjelovali smo u donošenju odluke za izostanak i odlazak školske djece u školu. Sve kako bi spriječili širenje pandemije te zaštitili naše gospodarstvenike i isto tako naše poljoprivrednike čije smo viškove proizvoda preuzeli i dalje plasirali kao županija-zaključio je Milinković

Pročitano 565 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI