Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Plenković u Vukovaru posjetio VUPIK plus

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je tijekom posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Vukovaru  obišao  silos i pogone tvrtke VUPIK plus d.o.o. na Dunavu s čijim poslovanjem ga je upoznao predsjednik Uprave Vupika Goran Miličević.

-Drago mi je da smo danas u Vukovarsko-srijemskoj županiji i da smo u razgovoru s upravom ove tvrtke čuli kako je ovo kompanija koja ima 500 zaposlenih i glavni je pokretač gospodarstva u Vukovarsko-srijemskoj županiji, zajedno s Borovom, i koja pozitivno posluje- premijer Andrej Plenković nakon razgovora s upravom Vupika.

Po riječima Miličevića, prošle godine je na VUPIK-ovom  silosu pretovareno 300.000 tona robe, a zajedno s Lukom Vukovarom  oko 700.000 tona pretovarene razne robe. Namjera je ove uprave , kazao je dodajući kako je namjera uprave u budućnosti dosegnuti, s Lukom Vukovar, pretovar od oko milijun tona. Miličević je podsjetio kako je pretovarni terminal izgrađen 2012. godine u  čiju je izgradnju utrošeno  86 milijuna kuna.

Plenković u Vrškama

Nakon sastanka u VUPIK-u plus, predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a družio se  uz kavu s članovima vukovarskog HDZ-a na terasi  restorana Vrške, a potom se u Vinkovcima sastao sa županom Božom Galićem i vinkovačkim gradonačelnikom Ivanom Bosančićem. Premjer Plenković nazočio je svečanom potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Izgradnja obilaznice Apševaca i Lipovca – Sanacija opasnog mjesta na državnoj cesti D57", a  nakon toga obišao je gradilište nove zgrade Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.

Pročitano 854 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI