Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Radovi na zgradi Radničkog doma napreduju brže od predviđenog

Gradonačelnik Penava zadovoljan dinamikom i kvalitetom radova Gradonačelnik Penava zadovoljan dinamikom i kvalitetom radova Foto: J. Vrdoljak

Radove na rekonstrukciji zgrade Radničkog doma u Borovu naselju obišao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

Rekonstrukcijom postojeće zgrade i njezinom prenamjenom za potrebe Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ revitalizirat će se gradska četvrt Borovo naselje i proširiti kapaciteti, nadograditi smjerovi te povećati standard Veleučilišta u zgradi spomeničkog značaja. Penava je izrazio zadovoljstvo dinamikom radova koja je brža od predviđene, ali ne na uštrb kvalitete. Iako je rok za dovršetak radova predviđen za proljeće iduće godine, najvjerojatnije će oni biti gotovi do kraja ove godine. Ovo je prva temeljita rekonstrukcija Radničkog doma od njegove izgradnje 30-tih godina prošlog stoljeća.

- Imali smo želju ponovno obići radove i pokazati primjer dobre prakse. Često smo kritični s izvođačima radova, a ovim primjerom smo htjeli pokazati da još uvijek ima kvalitetnih tvrtki koje se drže svih uvjeta. Izuzetno me veseli da je ovdje riječ o pravoj i temeljitoj rekonstrukciji pri kojoj su poštovani svi uvjeti građevinske i arhitektonske struke. Tehnološka opremljenost samog objekta je vrlo visoka. Siguran sam da ćemo koncem godine studentima vukovarskog veleučilišta osigurati najmodernije uvjete za njihovo stručno usavršavanje - zaključio je Penava.

 Zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom radova je izrazio i Dražen Čulig, pročelnik UO za komunalno gospodarstvo.

-  Između ostalih, učinjeni su brojni radovi poput uređenja podrumskih prostorija, izrađena je instalacija vodovoda po etažama, a fasadni zidovi su ozidani starom opekom. Iznenađujuće je da smo na svim dosadašnjim gradilištima imali kašnjenje u izvođenju radova i probijanje rokova, a ovdje radovi napreduju brže od predviđenih. Stoga izražavam zadovoljstvo i nadam se da će ovo biti pokazatelj za buduća gradilišta na području Vukovara – rekao je Čulig.

Obnovom Radničkog doma stvaraju se preduvjeti za razvoj Veleučilišta i podizanje studentskog standarda, a također i razvijanje novih studentskih programa u skladu s potrebama tržišta rada, kaže Slobodan Stojanović, prodekan za poslovanje i suradnju za gospodarstvo na vukovarskom Veleučilištu

Zgradu Radničkog doma čini prizemlje i 3 etaže od ukupno 6960 kvadratnih metara zatvorenog dijela. U prizemlju će se nalaziti velika konferencijska trodijelna dvorana s knjižnicom,  fitnes centar za studente fizioterapije. Prvi kat je predviđen za upravu, studentsku službu i nastavničke kabinete, a drugi i treći kat za učionice i kabinete za potrebe studentskih programa. Nakon preseljenja u ovaj izvrstan objekt biti će doista stvoreni sjajni preduvjeti za daljnji razvoj Veleučilišta – kaže Stojanović

Radove koji su započeli 15. rujna 2020. izvodi tvrtka Iver d.o.o., a vrijednost ugovorenih radova je  59.254.968,68 kuna.

Pročitano 683 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI