NAJNOVIJE
Grof Eltz potražuje u Lovasu 75 hektara zemlje

Općinsko vijeće Lovasa donijelo je odluku o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu, a riječ je o zemljištu na površini od oko 75 ha na području katastarskih općina Lovas i Opatovac, koje je programom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države predviđeno za zakup, povrat, ili ostale namjene.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 18:01)
Objavljen novi natječaj za svinjogojce
Ministarstvo poljoprivrede objavilo je novi Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje nabavke materijala i sredstava za postavljanje dvostrukih ograda u uzgojima svinja koje se drže na otvorenom za 2021. godinu. Na raspolaganju je 1,4 milijuna kuna, a Javni poziv je otvoren do utroška sredstava, odnosno najkasnije do 30. studenoga 2021. Sredstva su bespovratna i namjenska, a usmjerena su za sufinanciranje poboljšanja uvjeta propisane biosigurnosti kako bi se učinkovito smanjio rizik od unošenja i širenja afričke svinjske kuge sprječavanjem kontakata domaćih svinja koje se drže na otvorenom s divljim svinjama te ostalim divljim i domaćim životinjama, priopćeno je iz ovog ministarstva. 
(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 17:02)
EU s 212 milijuna kuna sufinancira poboljšanje negrađevinskih mjera upravljanja rizicima od poplave u RH

Započela je provedba Projekta unaprjeđenja negrađevinskih mjera upravljanja rizicima od poplava u Republici Hrvatskoj – VEPAR kojega zajedno realiziraju Hrvatske vode i Državni hidrometeorološki zavod. Riječ je o 250 milijuna kuna vrijednome projektu od čega 212 milijuna sufinancira Europska unija. 

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 16:47)
Ministar Medved: Agresorima na RH onemogućeno je konzumiranje Zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata

Odajući počast trinestorici poginulih hrvatskih redarstvenika '91 u Strugi Banskoj kod Dvora, potpredsjednik Vlade RH i ministar branitelja Tomo Medved naglasio je kako je agresorima na RH onemogućeno da konzumiraju Zakon o civilnim stradalnicima Domovinskog rata.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 16:33)
Ispitan vozač kosovskoga autobusa, branio se šutnjom

Vozač kosovskog autobusa u čijem je prevrtanju u nedjelju poginulo 10 putnika, na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu branio se šutnjom, potvrdio je zamjenik županijske državne odvjetnice Franjo Kopunić, a prenosi HINA.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 16:00)
Raspisan natječaj za upis studenata u Studentski dom Leopold

Veleučilište Lavoslav Ružička raspisalo je natječaj za upis studenata u Studentski dom Leopold u Vukovaru.

Studentski dom raspolaže sa 108 smještajnih kapaciteta od čega su dva za osobe s invaliditetom. Sve sobe su klimatizirane s odvojenom kupaonicom i kuhinjom te imaju dostupan internet.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi redovni studenti državljani Republike Hrvatske i Europske unije koji studiraju na Veleučilištu Lavoslav Ružička. Prema ugovoru sa Središnjim državnim uredom za hrvate izvan Republike Hrvatske pravo na smještaj imaju i studenti koji su se upisali na veleučilište, a pripadnici su hrvatske manjine. Pravo nemaju izvanredni studenti i oni koji imaju prebivalište u Vukovaru.

Studentski dom sagrađen je preko operativnog programa konkurentnosti kohezija - modernizacija, unaprjeđenje iproširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju, stoga prednost imaju studenti sa invaliditetom i studenti sa slabijim soci-ekonomskim statusom.

Prijave se podnose isključivo putem pošte, a rok za dostavu je do 31. kolovoza kako bi brucoši koji upisuju prvu godinu mogli aplicirati za smještaj.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 14:25)
Održan sastanak hrvatskih ZAKUD-a

Na inicijativu predstavnika Zajednice kulturno-umjetničkih društava Vukovarsko-srijemske županije u Karlovcu je održan 3. susret županijskih ZAKUD-a Hrvatske u sklopu kojega je održan i radni sastanak hrvatskih ZAKUD-a.

Na radnome sastanku razgovaralo se o planu, provedbi rada i aktivnostima Zajednica do kraja godine te o provedbi ovogodišnjih, 56. Vinkovačkih jeseni, ovisno o epidemiološkom razvoju situacije.

- Tema ovih sastanaka zajednička je suradnja u očuvanju hrvatske tradicije. U godinu i pol dana, zbog korone, situacija se pogoršala i u vezi članstva i u vezi naših manifestacija. Mi bismo sada htjeli pomoći jedni drugima kako bi se naša tradicija očuvala i kako ne bi otišla u zaborav - rekla je predsjednica ZAKUD-a Karlovačke županije Jasna Požar.

Požar je istaknula kako se na sastanku dogovorio i zajednički nastup prema Ministarstvu kulture s ciljem značajnije promocije folklorne baštine.

Zahvalivši na domaćinstvu te prenoseći pozdrave župana Damira Dekanića, tajnik vukovarsko-srijemskog ZAKUD-a važnim je istaknuo zajedništvo i suradnju svih Zajednica ujedno predstavivši program Jeseni.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 14:19)

Radovi na zgradi Radničkog doma napreduju brže od predviđenog

Gradonačelnik Penava zadovoljan dinamikom i kvalitetom radova Gradonačelnik Penava zadovoljan dinamikom i kvalitetom radova Foto: J. Vrdoljak

Radove na rekonstrukciji zgrade Radničkog doma u Borovu naselju obišao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

Rekonstrukcijom postojeće zgrade i njezinom prenamjenom za potrebe Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ revitalizirat će se gradska četvrt Borovo naselje i proširiti kapaciteti, nadograditi smjerovi te povećati standard Veleučilišta u zgradi spomeničkog značaja. Penava je izrazio zadovoljstvo dinamikom radova koja je brža od predviđene, ali ne na uštrb kvalitete. Iako je rok za dovršetak radova predviđen za proljeće iduće godine, najvjerojatnije će oni biti gotovi do kraja ove godine. Ovo je prva temeljita rekonstrukcija Radničkog doma od njegove izgradnje 30-tih godina prošlog stoljeća.

- Imali smo želju ponovno obići radove i pokazati primjer dobre prakse. Često smo kritični s izvođačima radova, a ovim primjerom smo htjeli pokazati da još uvijek ima kvalitetnih tvrtki koje se drže svih uvjeta. Izuzetno me veseli da je ovdje riječ o pravoj i temeljitoj rekonstrukciji pri kojoj su poštovani svi uvjeti građevinske i arhitektonske struke. Tehnološka opremljenost samog objekta je vrlo visoka. Siguran sam da ćemo koncem godine studentima vukovarskog veleučilišta osigurati najmodernije uvjete za njihovo stručno usavršavanje - zaključio je Penava.

 Zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom radova je izrazio i Dražen Čulig, pročelnik UO za komunalno gospodarstvo.

-  Između ostalih, učinjeni su brojni radovi poput uređenja podrumskih prostorija, izrađena je instalacija vodovoda po etažama, a fasadni zidovi su ozidani starom opekom. Iznenađujuće je da smo na svim dosadašnjim gradilištima imali kašnjenje u izvođenju radova i probijanje rokova, a ovdje radovi napreduju brže od predviđenih. Stoga izražavam zadovoljstvo i nadam se da će ovo biti pokazatelj za buduća gradilišta na području Vukovara – rekao je Čulig.

Obnovom Radničkog doma stvaraju se preduvjeti za razvoj Veleučilišta i podizanje studentskog standarda, a također i razvijanje novih studentskih programa u skladu s potrebama tržišta rada, kaže Slobodan Stojanović, prodekan za poslovanje i suradnju za gospodarstvo na vukovarskom Veleučilištu

Zgradu Radničkog doma čini prizemlje i 3 etaže od ukupno 6960 kvadratnih metara zatvorenog dijela. U prizemlju će se nalaziti velika konferencijska trodijelna dvorana s knjižnicom,  fitnes centar za studente fizioterapije. Prvi kat je predviđen za upravu, studentsku službu i nastavničke kabinete, a drugi i treći kat za učionice i kabinete za potrebe studentskih programa. Nakon preseljenja u ovaj izvrstan objekt biti će doista stvoreni sjajni preduvjeti za daljnji razvoj Veleučilišta – kaže Stojanović

Radove koji su započeli 15. rujna 2020. izvodi tvrtka Iver d.o.o., a vrijednost ugovorenih radova je  59.254.968,68 kuna.

Pročitano 251 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija