Ispiši ovu stranicu

Kajkić i Semenić Rutko predstavili kandidaturu za župana i zamjenicu župana

Kajkić i Semenić Rutko predstavili kandidaturu za župana i zamjenicu župana Foto: Marija Molnar

Nikola Kajkić nezavisni kandidat za župana Vukovarsko-srijemske županije  i dr.Mirjana Semenić Rutko, kandidatkinja Hrvatske konzervativne stranke i Hrvatskih suverenista za zamjenicu župana, predstavili su u Vukovaru svoju kandidaturu za predstojeće lokalne izbore, a koju podržava i stranka MOST.

Loša demografska slika u županiji, odlazak mladih, problemi gospodarstva, loše upravljanje prirodnim resursima, pasivnost sadašnje županijske uprave, neke su od tema koje su ovi kandidati apostrofirali kao goruće i za koje  nude program pod nazivom Rješenja, a ne obećanja.

Dr. Semenić Rutko, liječnica ginekologinja, hrvatska braniteljica i poduzetnica iz Vukovara smatra da misija branitelja nije završena nego da su upravo oni pozvani razvijati Hrvatsku za kakvu su se borili. Zalaže se za obrazovanje mladih koje će im omogućiti konkuretnost, kvalitetnu zdravstvenu skrb i jači angažman razvojnih agencija kao servisa poljoprivrednicima i gospodarstvenicima. Poseban interes iskazuje za razvoj zdravstvenoga turizma na ovome području koje je po njenim riječima trend u svijetu, a za kojega upravo ovdje imamo sve potrebne resurse.  

- Moramo ići zajedno u budućnost i bez obzira što smo mali možemo biti najbolji,  a dugogodišnja suradnja s Nikolom Kajkićem mi je dokazala da zajedno možemo puno više napraviti za našu županiju. Vrijeme je da život ponovno poteče Bosutom i Dunavom – naglasila je dr.Semenić Rutko.

Magistar prava, maloljetni drgovoljac Domovinskog rata, autor i trenutno predsjednik Nacionalnog sindikata policije Nikola Kajkić iz Vinkovaca, istaknuo je da stvari u Vukovarsko-srijemskoj županiji treba mijenjati i da se više nema vremena čekati jer je ovo područje u zadnjih 30 godina napustilo 75 tisuća ljudi. Najavio je da ukoliko osvoji vlast, kreće u reorganizaciju županijske uprave, izgradnju dva poljoprivredna proizvodna pogona koja će zaposliti 750 ljudi te izgradnju dva nova staračka doma kapaciteta 500 kreveta u kojima će se zaposliti 400 ljudi.  Najavio je i da će umirovljenicima s mirovinama do dvije tisuće kuna županija u zimskome razdoblju od 1.studenoga  do 1.travnja sufinancirati troškove života te da će svoju prvu godišnju plaću kao župan dati za zaposlenje mladih, a drugu za umirovljenike.

-  Iako imam dva fakulteta i stalno se usavršavam, nemam kao neki kandidati osiguranu budućnost. U radu sam se dokazao kroz organizacije koje sam vodio, a sada tražim podršku naroda za novi izazov. Mogu, znam, hoću i ne bojim se. Nema te političke opcije kojoj se neću suprotstaviti da ovom narodu bude bolje. Kolika god bude cijena, platit ću je – poručio je Kajkić.

Podršku kandidatima iskazali su na ovome predstavljanju i saborski zastupnik te supredsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček, saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić te u ime MOST-a članica predsjedništva i organizacijska tajnica Kristina Bakula.

Pročitano 1047 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar