NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Kajkić i Semenić Rutko predstavili kandidaturu za župana i zamjenicu župana

Kajkić i Semenić Rutko predstavili kandidaturu za župana i zamjenicu župana Foto: Marija Molnar

Nikola Kajkić nezavisni kandidat za župana Vukovarsko-srijemske županije  i dr.Mirjana Semenić Rutko, kandidatkinja Hrvatske konzervativne stranke i Hrvatskih suverenista za zamjenicu župana, predstavili su u Vukovaru svoju kandidaturu za predstojeće lokalne izbore, a koju podržava i stranka MOST.

Loša demografska slika u županiji, odlazak mladih, problemi gospodarstva, loše upravljanje prirodnim resursima, pasivnost sadašnje županijske uprave, neke su od tema koje su ovi kandidati apostrofirali kao goruće i za koje  nude program pod nazivom Rješenja, a ne obećanja.

Dr. Semenić Rutko, liječnica ginekologinja, hrvatska braniteljica i poduzetnica iz Vukovara smatra da misija branitelja nije završena nego da su upravo oni pozvani razvijati Hrvatsku za kakvu su se borili. Zalaže se za obrazovanje mladih koje će im omogućiti konkuretnost, kvalitetnu zdravstvenu skrb i jači angažman razvojnih agencija kao servisa poljoprivrednicima i gospodarstvenicima. Poseban interes iskazuje za razvoj zdravstvenoga turizma na ovome području koje je po njenim riječima trend u svijetu, a za kojega upravo ovdje imamo sve potrebne resurse.  

- Moramo ići zajedno u budućnost i bez obzira što smo mali možemo biti najbolji,  a dugogodišnja suradnja s Nikolom Kajkićem mi je dokazala da zajedno možemo puno više napraviti za našu županiju. Vrijeme je da život ponovno poteče Bosutom i Dunavom – naglasila je dr.Semenić Rutko.

Magistar prava, maloljetni drgovoljac Domovinskog rata, autor i trenutno predsjednik Nacionalnog sindikata policije Nikola Kajkić iz Vinkovaca, istaknuo je da stvari u Vukovarsko-srijemskoj županiji treba mijenjati i da se više nema vremena čekati jer je ovo područje u zadnjih 30 godina napustilo 75 tisuća ljudi. Najavio je da ukoliko osvoji vlast, kreće u reorganizaciju županijske uprave, izgradnju dva poljoprivredna proizvodna pogona koja će zaposliti 750 ljudi te izgradnju dva nova staračka doma kapaciteta 500 kreveta u kojima će se zaposliti 400 ljudi.  Najavio je i da će umirovljenicima s mirovinama do dvije tisuće kuna županija u zimskome razdoblju od 1.studenoga  do 1.travnja sufinancirati troškove života te da će svoju prvu godišnju plaću kao župan dati za zaposlenje mladih, a drugu za umirovljenike.

-  Iako imam dva fakulteta i stalno se usavršavam, nemam kao neki kandidati osiguranu budućnost. U radu sam se dokazao kroz organizacije koje sam vodio, a sada tražim podršku naroda za novi izazov. Mogu, znam, hoću i ne bojim se. Nema te političke opcije kojoj se neću suprotstaviti da ovom narodu bude bolje. Kolika god bude cijena, platit ću je – poručio je Kajkić.

Podršku kandidatima iskazali su na ovome predstavljanju i saborski zastupnik te supredsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček, saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić te u ime MOST-a članica predsjedništva i organizacijska tajnica Kristina Bakula.

Pročitano 1041 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija