Ispiši ovu stranicu

U četvrtak stižu nove epidemiološke mjere

Stožer Civilne zaštite RH Stožer Civilne zaštite RH HRV

Voditelj Stožera Civilne zaštite RH Davor Božinović najavio je za četvrtak donošenje nove odluke o epidemiološkim mjerama koje će vrijediti do 15. travnja što ne znači da se mjere neće moći mijenjati i ranije jer trenutna epidemiološka situacija nije zadovoljavajuća.

„Ne možemo biti zadovoljni trenutnom situacijom jer brojevi zaraženih rastu. Pratit ćemo razvoj epidemije, mjere se mogu mijenjati i prije isteka roka do 15. travnja, što će ovisiti o razvoju situacije s koronavirusom u idućim danima“, rekao je  Božinović na konferenciji za novinare.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je kako u odnosu na prethodni tjedan imamo porast novozaraženih od 47 posto, najviše u Primorko-goranskoj županiji.

Dominira britanska varijanta koronavirusa. Rekao je i da Hrvatska u travnju očekuje isporuku pola milijuna doza cjepiva pa će se ubrzati cijepljenje druge skupine,  a nadaju se ubrzo početi cijepljenje treće skupine i gospodarskih prioriteta.

Ministar zdravstva Vili Beroš ocijenio je da epidemiološka situacija nije dobra i ponovo pozvao građane na pridržavanje epidemioloških mjera. 

Pročitano 549 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun