Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Župan Galić primio predstavnike kazališta s područja naše županije

Povodom obilježavanja Svjetskog dana kazališta, 27. ožujka, župan Božo Galić, primio je predstavnike kazališnih kuća na području Vukovarsko-srijemske županije. Prigoda je to za upoznavanje s dosadašnjim radom  kazališnih kuća,  kao i uspjesima koji su postignuti na kazališnim susretima, smotrama i festivalima te nagradama koje su zasluženo osvojene. Među kazalištima u županiji koji zasigurno imaju razloga za slavlje je vinkovačko Gradsko kazalište Joza Ivakić koje se nedavno ovjenčalo prestižnom nagradom Zlatni studio za predstavu Štajga.

-Ovaj uspjeh predstave Štajga omogućio nam je sudjelovanje u službenoj konkurenciji na nacionalnome festivalu  hrvatske drame i autorskih kazališta 21. Marulićevi dani u Splitu- najavio je ravnatelj vinkovačkoga kazališta Zdenko Rečić.

Iako je Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar  prvenstveno namijenjena kulturnim događanjima jedan dio njihove djelatnosti predstavlja i Scena Martin koja uspješno djeluje već nekoliko godina a čije su aktivnosti uslijed koronavirusa stale izjavila je ravnateljica ove ustanove Ivanka Miličić.

-S obzirom na aktualnu situaciju s koronavirusom svoje smo aktivnosti usmjerili na izložbe i koncerte,  a ovih dana započinje s radom i dramski studio u okviru projekta Kultura, za kojega smo sredstva dobili od EU. Vjerujem kako će i Scena Martin uskoro ponovno započeti s radom na radost naših sugrađana- rekla je Miličić.

Uspjeh u radu bilježi i Kazalište Mika Živković Retkovci čiji ravnatelj Marko Sabljaković kaže kako se do 27. ožujka  održavaju Retkovački susreti amatera u virtualnome obliku kojim žele podsjetiti  publiku na svoje najuspješnije prestrave.

Na dosadašnjim uspjesima čestitao im je župan Božo Galić koji je izrazio zadovoljstvo njihovim radom.

Pročitano 595 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI