Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Sadnja drveća u Perivoju Miše Barne

Grad Vukovar, nastavlja skrb o hortikulturalnom uređenju grada  kroz revitalizaciju parkova sadnjom drveća. Ovoga puta akcija sadnje drveća održana je u Perivoju Miše Barne u Borovu naselju. Tamo je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojim suradnicima zasadio nekoliko sadnica drveća.

-Zasadili smo drveće javora, crvenolisnog javora, koprivića i platane. Nismo uspjeli za sada nabaviti sve sadnice koje smo prvotno imali u planu, ali nastavit ćemo s ovom akcijom i ono što je bitno da smo u kontinuitetu akcijom sadnje novog mladog drveća prisutni u svim dijelovima grada. -rekao  je Penava.

Da je riječ o kontinuiranoj aktivnosti koju Grad Vukovar provodi  svake godine potvrdio je i Dražen Čulig, pročelnik gradskog Odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

-Ova je akcija slijed koji nastavljamo. Prije 20-tak dana u Borovu naselju posadili smo 120 sadnica ukrasne trešnje dijelom u blizini Javne ustanove Sportski objekti Vukovar, dijelom na dječjem igralištu u Vijencu Ruđera Boškovića. To je samo nastavak revitalizacije dotrajalih i uništenih zelenih površina na području grada- naglasio je Čulig i najavio slijedeću akciju sadnje lipa u Županijskoj ulici u Vukovaru.

 U sadnji drveća  u Perivoju Miše Barne sudjelovali su i učenici Tehničke škole Nikola Tesla i Učeničkoga doma Vukovar. Grad Vukovar za uređenje  i održavanje zelenih površina iz svoga proračuna ove je godine  izdvojio oko 7,5 milijuna kuna.

Pročitano 626 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI