Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Obilježena 14. obljetnica ustroja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske

Obilježena 14. obljetnica ustroja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske FOTO: MORH/ J. Kopi

Polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim pripadnicima 5. gardijske brigade „Slavonski sokolovi“ i misnim slavljem u vojarni te gardijske brigade u Vinkovcima u petak je obilježena 14. obljetnica ustroja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, prenosi HINA.

Čestitajući obljetnicu brigade, ministar obrane Mario Banožić poručio je pripadnicima Gardijske oklopno-mehanizirane brigade (GOMBR) da su nasljednici hrabrih hrvatskih branitelja koji su se pod znakovljem ratnih brigada borili i ginuli za Republiku Hrvatsku.

-Vidimo kako Gardijska oklopno-mehanizirana brigada može brzo odgovoriti na razne potrebe, kao što su sanacije šteta, organizacija stanja na terenu i situacija s pandemijom covida-19, a sve kako bi osigurali sigurnost građana i države- rekao je ministar Banožić, priopćili su iz MORH-a.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj istaknuo je kako pripadnici GOMBR-a svoju kvalitetu, spremnost i uvježbanost dokazuju sudjelujući u NATO-ovoj aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj.

Podsjetivši kako je ta brigada nastala na temeljima legendarne 3., 5. i 7. gardijske brigade, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Boris Šerić poručio je kako je GOMBR dostojan baštinik tradicije i nositelj spomena na sve one koji su poginuli u te tri gardijske brigade.

Zapovjednik GOMBR-a, brigadni general Mijo Validžić istaknuo je kako brigada u svojem sastavu danas ima trećinu pripadnika iz Domovinskog rata te je primjer spajanja iskustva i mladosti. „Jedna od naših zadaća je i pomoć civilnim institucijama, i tu smo svakako dali doprinos kada su bile velike poplave, ali i kada su bili potresi u Zagrebu i Banovini“, rekao je brigadni general Validžić.

U sklopu obilježavanja 14. obljetnice ustroja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, zapovjednik Vojno-obavještajne satnije bojnik Mario Maslov predstavio je sposobnosti i izradu modela radiovođenog zrakoplova, priopćili su iz MORH-a.

Pročitano 518 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI