Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Osniva se Javna ustanova osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije

Župan Božo Galić držao je radni sastanak s ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem  temu osnivanja Javne ustanove osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije.

Pročelnik Upravnog odjela za pravne i opće poslove Marko Dikonić iznio je na temelju zakonskih propisa proces aktivnosti osnivanja Javne ustanove osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije, što Vukovarsko-srijemska županija na čelu sa županom Božom Galićem podržava u cijelosti.

U okviru djelatnosti koje će Javna ustanova osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije promicati, obuhvaćene su humanitarne aktivnosti, djelatnosti socijalnog poduzetništva i promicanje ostvarivanja prava osoba s invaliditetom.

S predstojećom realizacijom ovog projekta korisnici Javne ustanove osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije, imati će mogućnost aktivno sudjelovati i izravno pridonijeti podizanju kvalitete života osoba s invaliditetom svih životnih dobi.

Ministar Aladrović podržava osnivanje Javne ustanove osoba s invaliditetom Vukovarsko-srijemske županije te se zalaže za funkcioniranje nove ustanove i daljnjeg pružanja pomoći korisnicima usluga.

Sastanku su nazočili i ministar obrane dr.sc. Mario Banožić, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić kao i predstavnici Udruge osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca, sa zajedničkim ciljem poduzimanja mjera i intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom u društvo.

Pročitano 514 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI