Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Beroš: Razgovara se s proizvođačima dvaju kineskih cjepiva

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u četvrtak kako su uspostavili kontakt s proizvođačima dvaju kineskih cjepiva te su razgovori u početnoj fazi, a premijer Andrej Plenković istaknuo je kako je situacija s AstraZenecom dokaz koliko je oprez bitan, prenosi HINA.

-Uspostavili smo određeni kontakt s proizvođačima kineskog cjepiva, odnosno čak dvije vrste kineskog cjepiva. Određene preliminarne informacije su nam dostavljene i nastavit ćemo razgovor na tu temu- rekao je Beroš na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade.

Premijer Plenković je pak poručio da je situacija s AstraZenecom "više nego jasan dokaz koliko treba biti oprezan sa stavljanjem određenog cjepiva u promet".

Naveo je kako je sada Hrvatska naručila više Pfizerovog cjepiva nego od AstraZenece, ali u ovom trenutku nitko nema točnu dinamiku distribucije od 1. svibnja na dalje. Ako se dogodi negativan scenarij oko AstraZenece, onda smo već u procesu da naručimo još više Pfizera ne bi li to kompenzirali, dodao je.

Vezano za pogoršanje epidemiološke situacije i eventualne propusnice za Uskrs, Plenković je poručio da nitko nije govorio o propusnicama.

-Jedino ako opet, kao i oko izbora, netko konfabulira, fantazira i priča gluposti, to je drugo. Nema nikakvih propusnica. Nismo o tome raspravljali, niti je to opcija- rekao je.

Pročitano 570 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI