NAJNOVIJE
U Domu za starije i nemoćne osobe Ilok gradit će se pet objekata

U Domu za starije i nemoćne osobe Ilok potpisan je ugovor za izgradnju pet objekata.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:54)
Vinkovci: objavljen natječaj za stipendiranje srednjoškolaca

Grad Vinkovci objavio je Natječaj za dodjelu učeničkih stipendija redovitim učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Grada Vinkovaca za tekuću školsku godinu.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:49)
Samopopisano više od milijun građana

Prema najnovijim podacima Državnog zavoda za statistiku, do sada se ukupno samopopisalo više od 1 043 000 građana.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:47)
Održana premijera filma Vučedolska jarebica

U kino dvorani Cinestara Vukovar održana je premijera drugog filma iz filmskog serijala „Vučedolske tajne“ – „Vučedolska jarebica“.
Naime, u tijeku je snimanje znanstveno-povijesnog serijala od ukupno 5 filmova o naprednoj vučedolskoj kulturi koja je dominirala Europom prije 5000 godina. Filmovi se snimaju prema scenariju arheologa, prof. dr. sc. Aleksandra Durmana, u režiji Darka Puharića, a bave se najznačajnijim detaljima iz života Vučedolaca, geografskim i povijesnim elementima, kao i onim metafizičkim, religioznim i mitološkim elementima.

(Petak, 24 Rujan 2021 21:36)
Poludnevni boravak za djecu u Brezi Vukovar

Podružnica Breza Vukovar osnovana je u studenom 2018. godine i provodi uslugu poludnevnog boravka za djecu u dobi od 7 do 14 godina za koju stručne službe procjenjuju da su djeca u riziku. S početkom nove školske godine, s grupom mališana nazvanom Vukovarski malci  započela je i nova godina provedbe poludnevnog boravka. 

(Petak, 24 Rujan 2021 18:18)
Iz Vukovara poručeno: Nulta stopa tolerancije na nasilje nad ženama i nasilje u obitelji!

Povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama, članovi i članice vukovarsko-srijemskog Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji održali su u Vukovaru sastanak te ukazali da je obilježavanje toga dana senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira.

(Petak, 24 Rujan 2021 18:11)
Nizak vodostaj Drave kod Osijeka, obustavljena plovidba

Vodostaj Drave kod Osijeka već danima je toliko nizak da se može hodati po koritu rijeke. S tim u vezi je posljedično i zabrana plovidbe. Posljednji je put tako nizak vodostaj zabilježen 2003 godine, a zbog čega je tomu tako, pojasnio je Ivica Nađ, voditelj Centra obrane od poplave sektora B pri Hrvatskim vodama u Osijeku – Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu.

(Petak, 24 Rujan 2021 17:58)

U Vukovaru i Vinkovcima se otvara Centar za život

Nakon Zagreba, Zadra i Splita, Centar za život Udruge Hrvatska za život otvorit će se u Vinkovcima, u petak, 19. ožujka, a u subotu, 20. ožujka i u Vukovaru. Centar za život u Vinkovcima svoj prostor dobio je u samom središtu grada, u Ulici Ivana Gundulića 1, a u Vukovaru u Ulici 204. vukovarske brigade 15.

Riječ je o prostoru u kojem će savjete i pomoć moći potražiti buduće majke i bračni parovi, rekla je Lidija Dugan, voditeljica Centra u Vukovaru i koordinatorica inicijative 40 dana za život u Slavoniji.

- Namjena Centra za život je biti ured Udruge Hrvatska za život pod kojom djeluje i inicijativa 40 dana za život  kao i savjetovališta za trudnice i obitelji u suradnji sa stručnjacima od liječnika, psihologa, socijalnih radnika, svećenika i drugih stručnjaka koji mogu pomoći savjetom obiteljima i majkama koji se nađu u nekim dvojbama ili problemima - rekla je Dugan.

Pojasnila je kako je cilj udruge i centra pomoći svima koji dvoje oko djeteta.

- Imamo takvih slučajeva pojedinaca ali i obitelji koji dvoje oko zadržavanja djeteta i u razgovoru s nama i našom pomoći često „spasimo“ takvu djecu. Otkako postojimo spasili smo preko 100 djece koja su sada prvašići i zaista imamo razloga za radost - naglasila je Lidija Dugan te istaknula kako se sve informacije o radu Centra u Vukovaru  mogu dobiti i na njihovoj internet stranici Hrvatska za život.

Pročitano 268 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija