Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko-srijemska županija istaknuta je na dodjeli Nagrade za Europsku poduzetničku regiju 2021. – 2022.

Vukovarsko-srijemska županija istaknuta je na dodjeli Nagrade za Europsku poduzetničku regiju 2021. – 2022. Europski odbor regija dodjeljuje ovu nagradu regijama koje su pokazale iznimnu poduzetničku vidovitost i strategiju inteligentnog rasta uzimajući u obzir veće društvene izazove. Objedinjena verzija nagrade za razdoblje 2021. – 2022. usredotočena je na temu „Poduzetništvo za održivi oporavak”.

Po prvi put od pokretanja nagrade za Europsku poduzetničku regiju 2011. godine, povjerenstvo je odlučilo posebno istaknuti hrvatsku Vukovarsko-srijemsku županiju. Zamisao je potaknuti regiju da nastavi ulagati napore i da se ponovno prijavi na natječaj u sljedećem krugu. Vukovarsko-srijemska županija poduzela je bitne mjere kako bi povećala svoje inovacijske kapacitete usklađivanjem gospodarskih ciljeva regije sa svojom strategijom istraživanja i razvoja.

Apostolos Tzitzikostas, predsjednik Europskog odbora regija izjavio je kako potiče  Vukovarsko-srijemsku županiju da nastavi tim inovativnim putem poduzimanja daljnje mjere za potporu inovativnim poduzetnicima u ovim zahtjevnim okolnostima te da se ponovno prijavi u sljedećem krugu dodjele nagrade za Europsku poduzetničku regiju .

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić izrazio je zadovoljstvo odabirom povjerenstva Europskog odbora regija  koji je prepoznao pozitivan iskorak naše županije u stvaranju poticajnog poduzetničkog okružja te nas time svrstao uz bok europskih regija dobitnica prestižne nagrade za Europsku poduzetničku regiju.

- Vukovarsko-srijemska županija raspolaže velikim gospodarskim potencijalima, posebice u poljoprivredi i šumarstvu. Međusobna suradnja s poduzetničkim potpornim institucijama rezultirala je stvaranjem temeljnih pretpostavki za daljnji razvoj poduzetničkog okruženja i poticanje novih poduzetničkih inicijativa. Želja nam je povećanje konkurentnosti poduzetnika na području cijele županije da bismo povećali zaposlenost i potaknuli opći gospodarski razvoj i tako postali „Mjesto vrijedno življenja“.- rekao je župan Galić

Pročitano 519 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI