Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Sufinanciran razvoj ovčarstva i kozarstva u našoj županiji

Župan Božo Galić sastao se  u Palači Srijem s  ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane u Ministarstvu poljoprivrede doc. dr. sc. Zdravkom Baraćem s kojim je razgovarao o mjerama Ministarstva za unapređenje proizvodnje u sektoru ovčarstva i kozarstva. Bilo je riječi o proizvodno vezanim potporama, dodatnim potporama za uzgojno valjane ovce i koze, izmjenama M14 (dobrobit životinja) u Programu ruralnoga razvoja u sektoru ovčarstva i kozarstva, te potporama  uređenju sabirališta mlijeka.

-To je svakako dobra i ohrabrujuća poruka za sektor, s tim da donekle mijenjamo kriterije koje grla moraju zadovoljiti. Od sada će biti potrebno prijaviti osamdeset posto prihvatljivih jaradi odnosno janjadi, a do sada je to bilo šezdeset posto- rekao je Barać.

Župan Galić je izjavio kako su potpisani ugovori značajna potpora našim proizvođačima koji se bave ovčarstvom.

- Zajedno s Ministarstvom poljoprivrede, potičemo razvoj u području uzgoja ovaca i koza i na taj način dodajemo još jedan kamenčić u mozaiku razvoja poljoprivrede- rekao je Galić.

Prije početka radnog sastanka upriličeno je potpisivanje ugovora o sufinanciranju razvoja ovčarske proizvodnje na području Vukovarsko-srijemske županije, a ugovore su potpisali OPG Josipa Balića iz Lovasa i OPG Josipa Papa iz Marinaca sa županom Galićem.

Pročitano 877 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI