Ispiši ovu stranicu

Treća radionica projekta Rosewood 4.0

Treća radionica projekta Rosewood 4.0 Centar kompetencija Vinkovci

Centar kompetencija Vinkovci je u okviru projekta Rosewood 4.0 – Europska mreža regija za održivo korištenje šumske sirovine spremna za digitalizaciju, organizirao treću međunarodnu radionicu.

Uz online sudjelovanje stručnjaka iz cijele Europe na radionici su prikazani primjeri dobre prakse iz Hrvatske, Slovenije i Grčke u digitalizaciji šumarstva i drvne industrije.
Ivan Ambroš voditelj Centra za jugoistočnu Europu u okviru projekta Rosewood 4.0 i Centra kompetencija Vinkovci, radionicu je organizirao u suradnji sa Slovenskim šumarskim institutom i Klasterom bioekonomije i okoliša Zapadne Makedonije iz Grčke.

Projekt Rosewood 4.0 Europska mreža regija za održivo korištenje šumske sirovine spremna za digitalizaciju počeo je u prvom mjesecu 2020. i traje do kraja 2021. godine. U projektu sudjeluje 21 partner iz 18 europskih zemalja.

- Uz online sudjelovanje stručnjaka iz cijele Europe predstavljamo primjere dobre prakse prikupljene na području Hrvatske, Slovenije i Grčke. Te tri zemlje predstavljaju Centar za jugoistočnu Europu, jedan od pet centara u okviru kojih su grupirani europski partneri. Na radionici govorili smo o primjerima dobre prakse u koje su uključeni digitalni aspekti vezani za šumarstvo i za drvnu industriju - rekla je voditeljica projekta Rosewoood 4.0 Danijela Šarić-Bartolović. 

Ivan Ambroš voditelj Centra kompetencija Vinkovci naglasio je kako naša županija ima veliki potencijal u kontekstu Europskog zelenog plana.

- Ono što treba posebno istaknuti to je da VSŽ odnosno Slavonija, Baranja i Srijem, imaju jako velike potencijale i nama statistika ide puno u korist. Navest ću za primjer samo jednu činjenicu, a to je da je u jednom kubiku drva deponirana jedna tona ugljika. Dakle i Vukovarsko-srijemska županija, i cijela Slavonija, Baranja i Srijem, zapravo mogu biti jedan veliki ponor ugljika i način kako ćemo mi ostalim članicama EU pomoći u bitci s klimatskim promjenama - rekao je Ivan Ambroš.

Pročitano 674 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI