NAJNOVIJE
Kreće 5. po redu Street art festival pod nazivom VukovART

U Vukovaru se od 15. svibnja do 16. lipnja održava 5. po redu Street art festival pod nazivom VukovART.  Petu godinu za redom, Vukovar će ugostiti najveća imena svjetske street art scene.

(Petak, 14 Svibanj 2021 16:51)
Na vrhu Vukovarskog vodotornja postavljena je ploča s imenima donatora

Prsten od inoxa s imenima gotovo 7000 donatora koji su sudjelovali u akciji obnove Vukovarskoga vodotornja postavljen je na vrhu ovog simbola grada-heroja. Instalaciju je obišao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima, naglasivši da se taj popis duguje javnosti u Hrvatskoj i dijaspori koja je pokazala ogroman entuzijazam za donatorsku akciju obnove vodotornja.

(Petak, 14 Svibanj 2021 15:07)
Sanirano parkiralište na Novom groblju Dubrava

Na novom groblju u Vukovaru  sanirano je 27 parkirnih mjesta. od kojih su dva za invalide, a izgrađeno je i jedno za motocikle.  Na ulazu u groblje postavljen je novi kontejner s toaletima za posjetitelje izrađen sukladno Pravilniku o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a zelena je površina hortikulturno uređena. Ukupna vrijednost radova i opreme je 290.000 kuna.

(Petak, 14 Svibanj 2021 14:43)
U Hrvatskoj 926 novih slučajeva zaraze koronom, preminula 41 osoba

U posljednja 24 sata zabilježeno je 926 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7 214.

(Petak, 14 Svibanj 2021 11:50)
VSŽ: 26 novozaraženih, preminule tri osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 26 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih je 24 pozitivnih na PCR testiranju, 2 na brzom antigenom testu.

(Petak, 14 Svibanj 2021 11:46)
OBŽ: 73 novopozitivne osobe, a jedna je preminula

U Osječko-baranjskoj županiji registrirane su 73 novopozitivne osobe od 326 testiranih uzoraka. Na bolničkom liječenju nalazi se 125 osoba od kojih 29 na respiratoru, a preminula je jedna osoba u dobi od 69 godina. U samoizolaciji se nalazi 1107 osoba.

(Petak, 14 Svibanj 2021 10:33)
MUP: Na dan izbora u RH dozvoljen ulazak svim hrvatskim državljanima bez testa

Na dan lokalnih izbora, u nedelju 16. svibnja, omogućit će se ulazak u Republiku Hrvatsku svim hrvatskim državljanima s pravom glasa bez obzira na to iz koje države dolaze – potvrdili su jučer za N1 iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Petak, 14 Svibanj 2021 09:41)

Treća radionica projekta Rosewood 4.0

Treća radionica projekta Rosewood 4.0 Centar kompetencija Vinkovci

Centar kompetencija Vinkovci je u okviru projekta Rosewood 4.0 – Europska mreža regija za održivo korištenje šumske sirovine spremna za digitalizaciju, organizirao treću međunarodnu radionicu.

Uz online sudjelovanje stručnjaka iz cijele Europe na radionici su prikazani primjeri dobre prakse iz Hrvatske, Slovenije i Grčke u digitalizaciji šumarstva i drvne industrije.
Ivan Ambroš voditelj Centra za jugoistočnu Europu u okviru projekta Rosewood 4.0 i Centra kompetencija Vinkovci, radionicu je organizirao u suradnji sa Slovenskim šumarskim institutom i Klasterom bioekonomije i okoliša Zapadne Makedonije iz Grčke.

Projekt Rosewood 4.0 Europska mreža regija za održivo korištenje šumske sirovine spremna za digitalizaciju počeo je u prvom mjesecu 2020. i traje do kraja 2021. godine. U projektu sudjeluje 21 partner iz 18 europskih zemalja.

- Uz online sudjelovanje stručnjaka iz cijele Europe predstavljamo primjere dobre prakse prikupljene na području Hrvatske, Slovenije i Grčke. Te tri zemlje predstavljaju Centar za jugoistočnu Europu, jedan od pet centara u okviru kojih su grupirani europski partneri. Na radionici govorili smo o primjerima dobre prakse u koje su uključeni digitalni aspekti vezani za šumarstvo i za drvnu industriju - rekla je voditeljica projekta Rosewoood 4.0 Danijela Šarić-Bartolović. 

Ivan Ambroš voditelj Centra kompetencija Vinkovci naglasio je kako naša županija ima veliki potencijal u kontekstu Europskog zelenog plana.

- Ono što treba posebno istaknuti to je da VSŽ odnosno Slavonija, Baranja i Srijem, imaju jako velike potencijale i nama statistika ide puno u korist. Navest ću za primjer samo jednu činjenicu, a to je da je u jednom kubiku drva deponirana jedna tona ugljika. Dakle i Vukovarsko-srijemska županija, i cijela Slavonija, Baranja i Srijem, zapravo mogu biti jedan veliki ponor ugljika i način kako ćemo mi ostalim članicama EU pomoći u bitci s klimatskim promjenama - rekao je Ivan Ambroš.

Pročitano 137 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija