Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Penava: U proteklih pet godina otvorili smo oko 1023 radnih mjesta

Penava: U proteklih pet godina otvorili smo oko 1023 radnih mjesta Grad Vukovar

Vijećnici Gradskoga vijeća raspravljali su  o sedamnaest točaka koje su se našle na dnevnome redu protekle sjednice Gradskoga vijeća. Tako se raspravljalo i rebalansu Proračuna Grada Vukovara za 2021. godinu.

-Rebalansom Proračuna Grada Vukovara za 2021. godinu  prihodi i primitci iznose 445. 767. 438 kuna, a rashodi  i izdatci su planirani u iznosu 510.675.000 kuna. Razlika će se pokriti iz viška prethodnih godina, obrazložila je Vlasta Šibalić pročelnica Upravnoga odjela za financije i nabavu,  a rebalans proračuna je usvojen većinom glasova vijećnika.

Gradonačelnik Ivan Penava naglasio je kako se vrlo rano krenulo u rebalans proračuna upravo zbog nadolazećih lokalnih izbora zbog kojih će doći do raspuštanja Gradskoga vijeća, a  što će dovesti do određene blokade i nemogućnosti donošenja odluka.

-Stoga smo se odlučili za raniju reviziju proračuna  jer imamo projekte iz komunalne infrastrukture i imovinsko pravnih odnosa zbog kojih smo morali krenuti u  izglasavanje rebalansa proračuna kako ne bismo došli u blokadu u realizaciji tih projekata, a sve ciljem realizacije većeg broja projekata- pojasnio je gradonačelnik Ivan Penava.

Izmijenjena je i odluka o posebnim mjerama za korištenje proračunskih sredstava Grada Vukovara u cilju prilagodbe uvjetima u vrijeme pandemije koronavirusa o čemu Penava kaže kako su se prilagodili mjerama, u smislu da su rezervirali sredstva u proračunu na različitim stavkama kako bi ih  usmjerili gospodarskim subjektima i olakšali njihovo poslovanje.

-Bila je tu čitava lepeza mehanizama pomoći gospodarstvenicima, od oslobađanja  plaćanja komunalne naknade ,neplaćanja javnih površina u vidu terasa, vrtova, kao i čitavoga niza programskih paketa i poticaja gospodarstvu. S ovim mjesecom završavamo sa svim tim poticajima i vraćamo se u normalno stanje u nadi da će se normalizirati stanje s pandemijom.-rekao je Penava.

Gradski su vijećnici  na protekloj sjednici usvojili  i izvješće  o radu davatelja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada tvrtke Komunalac na području grada Vukovara za 2020. godinu.

-Pohvalio bih građane jer se iz godine u godinu situacija poboljšava pa je tako bilo i u 2020. u odnosu na 2019. godinu. Smanjenje odlaganja komunalnoga miješanoga otpada na Petrovačku dolu je 4 posto što znači da građani razvijaju svijest o odvajanju otpada. -rekao je Igor Štrangarević direktor gradske tvrtke Komunalac. On je iznio i podatak kako je u 2020. godini ukupno odloženo 5.600 tona miješanoga komunalnoga otpada, a odvojeno je i prikupljeno 650 tona što je oko 11 posto, a to znači kako smo na dobrome putu zaključio je Štrangarević.

Na protekloj sjednici Gradskoga vijeća donesene su, među ostalim, izmjene i dopune programa građenja održavanja komunalne infrastrukture za 2021. godinu.

-Kad govorimo o izmjenama imao prilagodbu nekih stavki što se tiče šetnice uz Dunav jer smo planirali sredstva iz našega proračuna, ali budući da imamo saznanja kako bismo mogli povući sredstva od nekih ministarstava za tu šetnicu , morali smo to prilagoditi proračunu -rekao je Dražen Čulig, pročelnik gradskoga Odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

I ova je sjednica  Gradskoga vijeća zbog epidemioloških mjera bila zatvorena za medije, a gradonačelnik Vukovara ocijenio je i protekle četiri godine svoga mandata i mandata ove gradske vlasti.

-Mislim da je bilo dobro, no o tome će suditi građani. Puno smo napravili i odradili, nismo se štedjeli, što se može vidjeti i po broju projekata koje smo realizirali kroz sve ove godine ali i po izgledu grada. Mislim kako nema čovjeka i građanina koji u nekom svome segmentu življenja nije osjetio napredak i iskorak prema naprijed, a to je najvažnije. Kad bi mene pitali gdje je ključni pomak rekao bih kako su to radna mjesta jer smo u proteklih pet godina otvorili 1023 novih radnih mjesta, a samo u godini opterećenoj korona krizom broj radnih mjesta povećali smo za 200, čime se malo koji grad može pohvaliti u Republici Hrvatskoj- zaključio je Penava.

Pročitano 906 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI