Ispiši ovu stranicu

HUP i Središnji državni ured za Hrvate izvan RH potpisali Sporazum o suradnji

HUP i Središnji državni ured za Hrvate izvan RH potpisali Sporazum o suradnji Središnji državni ured za Hrvate izvan RH

U utorak, 16. ožujka, u prostorijama Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske državni tajnik Zvonko Milas i glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Damir Zorić potpisali su Sporazum o suradnji - izvijestili su iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH. 

Ovim su Sporazumom obje strane iskazale svoju spremnost za međusobnom suradnjom na aktivnostima kojima se pridonosi unaprjeđenju poticajnog društvenog i gospodarskog okruženja te time i sveopćeg napretka Republike Hrvatske, a čija su osobita važna sastavnica i posebnost Hrvati izvan Republike Hrvatske.

U sklopu zajedničke suradnje posebno je dogovoreno promicanje i prepoznavanje potencijala, znanja, vještina i iskustva povratnika iz hrvatskog iseljeništva i potomaka hrvatskih iseljenika stečenih izvan Republike Hrvatske unutar hrvatske poslovne zajednice te prepoznavanje i uvažavanje jezično-komunikacijskog okružja i nasljeđa potomaka hrvatskih iseljenika, kao izazova za njihov ulazak i ostvarenje na tržištu rada.

Sve naše programske aktivnosti za Hrvate koji žive izvan domovine su međusobno povezane te omogućuju da u suradnji s nadležnim državnim tijelima i partnerskim institucijama kao što je Hrvatska udruga poslodavaca, stvaramo poticajne uvjete i boljitak na svim životnim područjima od važnosti za naše povratnike što će imati i pozitivan utjecaj na demografsku budućnost hrvatskog naroda i sveopćeg napredaka Republike Hrvatske - rekao je državni tajnik. 

Damir Zorić, glavni direktor HUP-a izjavio je kako u kontekstu negativnih demografskih trendova i nedostatka radne snage na domaćem tržištu rada, vještine i iskustva naših iseljenika mogu značajno doprinijeti jačanju otpornosti i konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva. Dodao je kako iseljenici imaju vrijedno međunarodno iskustvo koje može dodatno obogatiti i osnažiti domaći poslovni sektor.

Ova inicijativa još je jedna u nizu aktivnosti kojima Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske promiče povratak hrvatskih iseljenika i njihovih potomaka u Republiku Hrvatsku. Partnerska mreža Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i  Hrvatske udruga poslodavaca omogućit će institucionalnu podršku korisnicima programa Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te njihovo uključivanje na hrvatsko tržište rada. 

Pročitano 463 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI