NAJNOVIJE
U Domu za starije i nemoćne osobe Ilok gradit će se pet objekata

U Domu za starije i nemoćne osobe Ilok potpisan je ugovor za izgradnju pet objekata.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:54)
Vinkovci: objavljen natječaj za stipendiranje srednjoškolaca

Grad Vinkovci objavio je Natječaj za dodjelu učeničkih stipendija redovitim učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Grada Vinkovaca za tekuću školsku godinu.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:49)
Samopopisano više od milijun građana

Prema najnovijim podacima Državnog zavoda za statistiku, do sada se ukupno samopopisalo više od 1 043 000 građana.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:47)
Održana premijera filma Vučedolska jarebica

U kino dvorani Cinestara Vukovar održana je premijera drugog filma iz filmskog serijala „Vučedolske tajne“ – „Vučedolska jarebica“.
Naime, u tijeku je snimanje znanstveno-povijesnog serijala od ukupno 5 filmova o naprednoj vučedolskoj kulturi koja je dominirala Europom prije 5000 godina. Filmovi se snimaju prema scenariju arheologa, prof. dr. sc. Aleksandra Durmana, u režiji Darka Puharića, a bave se najznačajnijim detaljima iz života Vučedolaca, geografskim i povijesnim elementima, kao i onim metafizičkim, religioznim i mitološkim elementima.

(Petak, 24 Rujan 2021 21:36)
Poludnevni boravak za djecu u Brezi Vukovar

Podružnica Breza Vukovar osnovana je u studenom 2018. godine i provodi uslugu poludnevnog boravka za djecu u dobi od 7 do 14 godina za koju stručne službe procjenjuju da su djeca u riziku. S početkom nove školske godine, s grupom mališana nazvanom Vukovarski malci  započela je i nova godina provedbe poludnevnog boravka. 

(Petak, 24 Rujan 2021 18:18)
Iz Vukovara poručeno: Nulta stopa tolerancije na nasilje nad ženama i nasilje u obitelji!

Povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama, članovi i članice vukovarsko-srijemskog Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji održali su u Vukovaru sastanak te ukazali da je obilježavanje toga dana senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira.

(Petak, 24 Rujan 2021 18:11)
Nizak vodostaj Drave kod Osijeka, obustavljena plovidba

Vodostaj Drave kod Osijeka već danima je toliko nizak da se može hodati po koritu rijeke. S tim u vezi je posljedično i zabrana plovidbe. Posljednji je put tako nizak vodostaj zabilježen 2003 godine, a zbog čega je tomu tako, pojasnio je Ivica Nađ, voditelj Centra obrane od poplave sektora B pri Hrvatskim vodama u Osijeku – Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu.

(Petak, 24 Rujan 2021 17:58)

Banožić: Bila je riječ o nesporazumu kojega smo riješili kvalitetnim razgovorom

Predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a i ministar obrane RH, Mario Banožić, komentirao je izjave potpredsjednika HDZ-a i osječko-baranjskoga župana, Ivana Anušića, koji ga je u medijima prozvao kako se treba više baviti problemima u vukovarsko-srijemskom HDZ-u nakon što su iz stranke u kratkome roku izašli dožupan vukovarsko-srijemski Josip Dabro te nedavno izabrani predsjednik županjskog HDZ-a Damir Juzbašić.

-Tu je bila riječ o nesporazumu koji smo riješili u jednom kvalitetnom razgovoru. Siguran sam da ćete u sljedećih nekoliko dana kroz zajednički strateški pristup koji ćemo imati i u Vukovarsko-srijemskoj i u Osječko-baranjskoj županiji, primijetiti da je HDZ opet pobjednik- poručio je Banožić.

-Riješili smo krizu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, zajedno sjedeći ovdje i razgovarajući. Dali smo si određene zadatke i uskoro ćemo ih početi provoditi na terenu. Vidjet ćete uskoro konkretne poteze i rezultate. -dodao se Anušić.

Komentirajući izlazak  iz HDZ-a Dabre i Juzbašića, Banožić je rekao kako je riječ o pokušaju pojedinaca da kao nezavisni kandidati ostvare određene osobne ambicije, nakon što to nisu uspjeli na unutarstranačkim izborima. Izrazio je i čvrsto uvjerenje u snagu HDZ-a uoči predstojećih lokalnih izbora.

-U Slavoniji je situacija uvijek izvrsna. Znamo da je HDZ u kontinuitetu pobjednik u Vukovarsko-srijemskoj županiji već dugi niz mandata, i to će biti tako i sada- izjavio je Banožić nakon sastanka s predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem u središnjici stranke.

Pročitano 195 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija