Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

U Humanitarnoj udruzi Duga održana radionica Potrošači prijatelji okoliša

Uoči Svjetskog dana prava potrošača Humanitarna udruga Duga i Centar za edukaciju i informiranje održali su radionicu Potrošači prijatelji okoliša. Predsjednica Humanitarne udruge Duga Tamara  Mikulić naglasila je kako je riječ o radionici u sklopu trogodišnjega programa koja je namijenjena umirovljenicima s ciljem podizanja kvalitete života i socijalne uključenosti umirovljenika.

Radionicu je održala Tanja Popović Filipović iz Centra za edukaciju potrošača a na temu rješavanja problema zagađenja plastikom. Plastična ambalaža i vrećice koje su u svakodnevnoj upotrebi dugotrajno se i vrlo teško razlažu pa su posljedice nesagledive rekla je Tanja Popović Filipović.

-Sadašnje količine odbačene plastične ambalaže neće se razložiti stoljećima i prema nekim statistikama do 2050. godine u morima će biti više plastike nego riba - istaknula je Popović Filipović.

Projekt je započeo 1. lipnja 2020. , traje do 1. lipnja 2023. a financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 450.000 kuna.

Pročitano 553 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI