Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Predsjednik županjskog HDZ-a i još 30-tak članova napustili stranku

U Županji je održana konferencija za medije na kojoj je dojučerašnji predsjednik županjskoga gradskoga odbora HDZ-a Damir Juzbašić  pojasnio razloge svoje ostavke i izlaska iz stranke samo tri mjeseca nakon unutarstranačkih izbora. Naglasio je kako je iz HDZ-a s njim izašlo i  30-tak dugogodišnjih članova HDZ-a. Podsjetio je na izborne rezultate koje je postigao na proteklim HDZ-ovim unutarstranačkim izborima.

-Na unutarstranačkim izborima sam dobio 421 glas u odnosu na 355 glasova poraženoga kandidata. Podsjećam na riječi  predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića  kako će izborni pobjednik imati legitimitet te mislio kako  će biti i u Županji, ali prevario sam se. Ubrzo sam shvatio kako županijsko vodstvo HDZ-a staje iza poraženoga kandidata pa sam podnio ostavku na mjesto predsjednika - rekao je Juzbašić napominjući kako je on član HDZ-a od 1997. godine i da je od tada proveo i radio na brojnim dužnostima unutar stranke. Dodao je i kako su neki mislili da će ga smiriti s političkom foteljom, pošto mu je potvrđeno mjesto ravnatelja Ravnateljstva Robnih zaliha, no njemu je na prvome mjestu Županja i boljitak njegovoga grada i njegovih stanovnika. 

- Cilj nam je privući sve one građane u Županji koji žele promjene. Moram prihvatiti činjenicu da su Vinkovci političko, gospodarsko, sportsko i kulturno središte Vukovarsko-srijemske županije i da Vukovar napreduje zahvaljujući velikim sredstvima države, ali se ne mogu pomiriti da nas Otok prestiže, da ne možemo u istu rečenicu s Novskom ili Prelogom - kazao je.

Objavio je i kako će na predstojećim lokalnim izborima predvoditi nezavisnu listu.

Na novinarski upit čiji izborni program bi podržao na predstojećim lokalnim izborima za župana, Juzbašić je rekao kako mu je prihvatljiv izborni program Josipa Dabre.

Pročitano 565 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI