NAJNOVIJE
U Domu za starije i nemoćne osobe Ilok gradit će se pet objekata

U Domu za starije i nemoćne osobe Ilok potpisan je ugovor za izgradnju pet objekata.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:54)
Vinkovci: objavljen natječaj za stipendiranje srednjoškolaca

Grad Vinkovci objavio je Natječaj za dodjelu učeničkih stipendija redovitim učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Grada Vinkovaca za tekuću školsku godinu.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:49)
Samopopisano više od milijun građana

Prema najnovijim podacima Državnog zavoda za statistiku, do sada se ukupno samopopisalo više od 1 043 000 građana.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:47)
Održana premijera filma Vučedolska jarebica

U kino dvorani Cinestara Vukovar održana je premijera drugog filma iz filmskog serijala „Vučedolske tajne“ – „Vučedolska jarebica“.
Naime, u tijeku je snimanje znanstveno-povijesnog serijala od ukupno 5 filmova o naprednoj vučedolskoj kulturi koja je dominirala Europom prije 5000 godina. Filmovi se snimaju prema scenariju arheologa, prof. dr. sc. Aleksandra Durmana, u režiji Darka Puharića, a bave se najznačajnijim detaljima iz života Vučedolaca, geografskim i povijesnim elementima, kao i onim metafizičkim, religioznim i mitološkim elementima.

(Petak, 24 Rujan 2021 21:36)
Poludnevni boravak za djecu u Brezi Vukovar

Podružnica Breza Vukovar osnovana je u studenom 2018. godine i provodi uslugu poludnevnog boravka za djecu u dobi od 7 do 14 godina za koju stručne službe procjenjuju da su djeca u riziku. S početkom nove školske godine, s grupom mališana nazvanom Vukovarski malci  započela je i nova godina provedbe poludnevnog boravka. 

(Petak, 24 Rujan 2021 18:18)
Iz Vukovara poručeno: Nulta stopa tolerancije na nasilje nad ženama i nasilje u obitelji!

Povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama, članovi i članice vukovarsko-srijemskog Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji održali su u Vukovaru sastanak te ukazali da je obilježavanje toga dana senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira.

(Petak, 24 Rujan 2021 18:11)
Nizak vodostaj Drave kod Osijeka, obustavljena plovidba

Vodostaj Drave kod Osijeka već danima je toliko nizak da se može hodati po koritu rijeke. S tim u vezi je posljedično i zabrana plovidbe. Posljednji je put tako nizak vodostaj zabilježen 2003 godine, a zbog čega je tomu tako, pojasnio je Ivica Nađ, voditelj Centra obrane od poplave sektora B pri Hrvatskim vodama u Osijeku – Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu.

(Petak, 24 Rujan 2021 17:58)

Predsjednik županjskog HDZ-a i još 30-tak članova napustili stranku

U Županji je održana konferencija za medije na kojoj je dojučerašnji predsjednik županjskoga gradskoga odbora HDZ-a Damir Juzbašić  pojasnio razloge svoje ostavke i izlaska iz stranke samo tri mjeseca nakon unutarstranačkih izbora. Naglasio je kako je iz HDZ-a s njim izašlo i  30-tak dugogodišnjih članova HDZ-a. Podsjetio je na izborne rezultate koje je postigao na proteklim HDZ-ovim unutarstranačkim izborima.

-Na unutarstranačkim izborima sam dobio 421 glas u odnosu na 355 glasova poraženoga kandidata. Podsjećam na riječi  predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića  kako će izborni pobjednik imati legitimitet te mislio kako  će biti i u Županji, ali prevario sam se. Ubrzo sam shvatio kako županijsko vodstvo HDZ-a staje iza poraženoga kandidata pa sam podnio ostavku na mjesto predsjednika - rekao je Juzbašić napominjući kako je on član HDZ-a od 1997. godine i da je od tada proveo i radio na brojnim dužnostima unutar stranke. Dodao je i kako su neki mislili da će ga smiriti s političkom foteljom, pošto mu je potvrđeno mjesto ravnatelja Ravnateljstva Robnih zaliha, no njemu je na prvome mjestu Županja i boljitak njegovoga grada i njegovih stanovnika. 

- Cilj nam je privući sve one građane u Županji koji žele promjene. Moram prihvatiti činjenicu da su Vinkovci političko, gospodarsko, sportsko i kulturno središte Vukovarsko-srijemske županije i da Vukovar napreduje zahvaljujući velikim sredstvima države, ali se ne mogu pomiriti da nas Otok prestiže, da ne možemo u istu rečenicu s Novskom ili Prelogom - kazao je.

Objavio je i kako će na predstojećim lokalnim izborima predvoditi nezavisnu listu.

Na novinarski upit čiji izborni program bi podržao na predstojećim lokalnim izborima za župana, Juzbašić je rekao kako mu je prihvatljiv izborni program Josipa Dabre.

Pročitano 291 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija