Ispiši ovu stranicu

SDSS održao konferenciju za medije povodom oštećenja osobnog automobila ravnatelja Tehničke škole Nikole Tesle

SDSS održao konferenciju za medije povodom oštećenja osobnog automobila ravnatelja Tehničke škole Nikole Tesle Kristina Augustinov

U vukovarskom SDSS-u održana je konferencija za medije povodom incidenta koji se dogodio u nedjelju 7. ožujka u jutarnjim satima, a kada je oštećeno osobno vozilo ravnatelja Tehničke škole Nikole Tesle u Vukovaru. Osim incidenta na konferenciji je bilo govora i o sve učestalijim pojavama vršnjačkoga i drugih oblika nasilja u Vukovaru.

Dragana Jeckov, saborska zastupnica SDSS-a rekla je kako traže od nadležnih institucija pronalazak počinitelja i zaustavljanje sukoba.

-Napad na osobnu imovinu odnosno na automobil ravnatelja Tehničke škole Nikole Tesle u Vukovaru, Đorđa Lukića još je jedan u nizu nemilih događaja. Naša je dužnost i obaveza kao predstavnika srpske zajednice u Republici Hrvatskoj reagirati na ovakve incidente te ih osuditi i tražimo od nadležnih institucija pronalazak počinitelja te sprječavanje daljnjih sukoba u gradu. Vukovar i okolna mjesta moraju biti mjesta nulte tolerancije na nasilje – rekla je Jeckov.

Srđan Kolar predsjednik Gradske organizacije SDSS-a rekao je kako smatra da je u Vukovaru vrijeme za međusobno uvažavanje.

-Svjedoci smo kako se u protekle dvije godine pojačao intenzitet napada na pripadnike srpske zajednice u Vukovaru. Grad nije mjesto za sukobe i nema opravdanja nasilju, ne bi trebao biti prepoznat isključivo po vršnjačkim sukobima, a kakvih je u posljednje vrijeme bilo oko Tehničke škole Nikole Tesle ili poput ovoga izravnog  napada na ravnatelja  Lukića – pojasnio je Kolar.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske doznajemo kako su policijski službenici zaprimili prijavu o oštećenju osobnog automobila u Ulici Josipa Kozarca u Vukovaru u nedjeljnim jutarnjim satima.

-U tijeku je kriminalističko istraživanje te do ovoga trenutka nemamo informaciju o identitetu počinitelja. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja javnost ćemo obavijestiti o detaljima događaja – rekla je Martina Halas, glasnogovornica PU vukovarko-srijemske. 

Pročitano 700 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI