Ispiši ovu stranicu

Vratio brojčanik na vodomjeru kako bi umanjio račun za vodu

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirana je jedna teška krađa provaljivanjem i dvije krađe.

U redovitom priopćenju policija navodi kako je 60-godišnjak iz Vinkovaca prijavio da je u razdoblju od 25. veljače do 1. ožujka u Mirkovcima provaljeno u nenastanjenu obiteljsku kuću iz koje je otuđeno nekoliko drvenih vrata te veća količina drvene građe, ukupne vrijednosti od nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija provodi kriminalističko istraživanje te će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa.

Prema prijavi lovočuvara, u razdoblju od 26. veljače do 2. ožujka na šumskom predjelu Gorica kod Otoka nepoznati počinitelj(i) je s prethodno usmrćene košute isjekao i otuđio meso, dok su na mjestu događaja ostale kosti. Policija je obavila očevid, a materijalna šteta će biti poznata po zaprimljenom odštetnom zahtjevu Hrvatskih šuma. Protiv počinitelja policija će podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Krađa nadležnom državnom odvjetništvu.

Postupajući po odštetnom zahtjevu komunalnog trgovačkog društva u Gunji, policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom iz Gunje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Krađa i Oštećenje tuđe stvari. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 47-godišnjak oštetio vodovodni sat u dvorištu obiteljske kuće u Gunji te vratio brojčanik potrošenih kubika vode s ciljem umanjenja stvarno potrošene kubikaže vode. Time je oštetio komunalno trgovačko društvo za iznos od nekoliko tisuća kuna. Protiv 47-godišnjaka policija će podnijeti kaznenu prijavu za kaznena djela Krađa i Oštećenje tuđe stvari nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitano 118 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Jasenka Vrdoljak