Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Lohinski: Cijepljeno je jako malo osoba jer smo dobili malu dozu cjepiva

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

Kao i ostale zdravstvene ustanove na području Vukovarsko-srijemske županije, Dom zdravlja Vukovar jedan je od sudionika cijepljenja stanovništva.

Cijepljenje u toj zdravstvenoj ustanovi je do sada išlo u nekoliko faza. U prvoj fazi na području Doma zdravlja Vukovar cijepljeni su štićenici i djelatnici domova za starije i nemoćni, a potom i djelatnici u zdravstvu. U trećoj fazi, uz koju se paralelno odvijaju i prve dvije, kod liječnika obiteljske medicine cijepljene su osobe starije od 80 i više godina te kronični bolesnici sukladno broju dobivenog cjepiva, a cijepljenje će se nastaviti prema mlađoj populaciji sve do onih kojima ne prijeti ugroza. Po riječima ravnatelja vukovarskog Doma zdravlja, Ante Lohinskog, svi obiteljski liječnici imaju popis starijih osoba koje ih, nakon što dobiju određeni broj cjepiva pozivaju u svoje ambulante na cijepljenje.

- Do sada je cijepljeno jako malo osoba jer smo dobili malu dozu cjepiva, a ukoliko ponovo dobijemo manju dozu cjepiva, cijepljenja će se nastaviti u ambulantama. No, ukoliko dobijemo veću dozu cjepiva, odredili smo tri
punkta, u Iloku te u Vukovaru na Sajmištu i Borovu naselju u Ulici Blage Zadre. Ukoliko to ne bude dovoljno, Grad Vukovar je predložio da se cijepljenje organizira u Sportskoj dvorani u Borovu naselju - rekao je Lohinski dodajući kako će u cijepljenju sudjelovati svi liječnici obiteljske medicine, a po potrebi i liječnici specijalisti.

Lohinski kaže i kako se svi zainteresirani za cijepljenje mogu prijaviti na listu čekanja kod svog liječnika, a on će zvati pacijente s obzirom na prioritet. Također se mogu predbilježiti i putem aplikacije cijepise.zdravlje.hr preko koje se svatko može prijaviti za cijepljenje protiv COVIDA-19.

Pročitano 527 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI