NAJNOVIJE
Kreće 5. po redu Street art festival pod nazivom VukovART

U Vukovaru se od 15. svibnja do 16. lipnja održava 5. po redu Street art festival pod nazivom VukovART.  Petu godinu za redom, Vukovar će ugostiti najveća imena svjetske street art scene.

(Petak, 14 Svibanj 2021 16:51)
Na vrhu Vukovarskog vodotornja postavljena je ploča s imenima donatora

Prsten od inoxa s imenima gotovo 7000 donatora koji su sudjelovali u akciji obnove Vukovarskoga vodotornja postavljen je na vrhu ovog simbola grada-heroja. Instalaciju je obišao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima, naglasivši da se taj popis duguje javnosti u Hrvatskoj i dijaspori koja je pokazala ogroman entuzijazam za donatorsku akciju obnove vodotornja.

(Petak, 14 Svibanj 2021 15:07)
Sanirano parkiralište na Novom groblju Dubrava

Na novom groblju u Vukovaru  sanirano je 27 parkirnih mjesta. od kojih su dva za invalide, a izgrađeno je i jedno za motocikle.  Na ulazu u groblje postavljen je novi kontejner s toaletima za posjetitelje izrađen sukladno Pravilniku o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a zelena je površina hortikulturno uređena. Ukupna vrijednost radova i opreme je 290.000 kuna.

(Petak, 14 Svibanj 2021 14:43)
U Hrvatskoj 926 novih slučajeva zaraze koronom, preminula 41 osoba

U posljednja 24 sata zabilježeno je 926 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7 214.

(Petak, 14 Svibanj 2021 11:50)
VSŽ: 26 novozaraženih, preminule tri osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 26 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih je 24 pozitivnih na PCR testiranju, 2 na brzom antigenom testu.

(Petak, 14 Svibanj 2021 11:46)
OBŽ: 73 novopozitivne osobe, a jedna je preminula

U Osječko-baranjskoj županiji registrirane su 73 novopozitivne osobe od 326 testiranih uzoraka. Na bolničkom liječenju nalazi se 125 osoba od kojih 29 na respiratoru, a preminula je jedna osoba u dobi od 69 godina. U samoizolaciji se nalazi 1107 osoba.

(Petak, 14 Svibanj 2021 10:33)
MUP: Na dan izbora u RH dozvoljen ulazak svim hrvatskim državljanima bez testa

Na dan lokalnih izbora, u nedelju 16. svibnja, omogućit će se ulazak u Republiku Hrvatsku svim hrvatskim državljanima s pravom glasa bez obzira na to iz koje države dolaze – potvrdili su jučer za N1 iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Petak, 14 Svibanj 2021 09:41)

Projekt Razvoj i provedba stručne prakse na studijima Šumarskog fakulteta za studente šumarstva

Projekt Razvoj i provedba stručne prakse na studijima Šumarskog fakulteta za studente šumarstva Novosti.hr

Desetodnevnu grupnu stručnu praksu u Spačvi pohađaju studenti Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije iz cijele Hrvatske, kako bi stekli praktične vještine i prvo radno iskustvo sudjelovanjem u aktivnostima koje se temelje na rješavanju stvarnih problema u sektoru. Riječ je o projektu Razvoj i provedba stručne prakse na studijima Šumarskog fakulteta u kojemu studenti šumarstva i drvne tehnologije edukacijom i stručnom praksom stječu vještine za uspješniji izlazak na tržište rada, rekla je Ana Škrabo, voditeljica projekta.

- Studenti su prije pohađali praksu u obliku jednodnevne terenske nastave, što zapravo onemogućava kvalitetno stjecanje praktičnih znanja potrebnih za tržište rada. Stoga je cilj projekta povećanje zapošljavanja studenata kroz unaprjeđenje i provedbu stručne prakse. Trenutno se u Spačvi provodi prva grupna praksa, a tijekom trajanja projekta ukupno 404 studenta proći će jedan od oblika prakse”, pojasnila je voditeljica projekta Ana Škrabo ispred Centra kompetencija kao jednog od partnera na projektu.

Predsjednik Uprave Spačva i predsjednik klastera Slavonski Hrast, Josip Faletar izrazio je zadovoljstvo projektom.

- Nadam se kako je ovo samo jedan u nizu naših promocija i privlačenja struke sirovini i proizvodima visoke dodane vrijednosti. Svim studentima damo priliku da počnu kod nas raditi kao pripravnici, a oni koji se pokažu i koji to žele u pravilu i ostanu”, rekao je Faletar te naglasio da su Studij drvne tehnologije u Vinkovcima i njegova 34 upisana studenta velik napredak i potencijal za ovu struku.

Nositelj projekta  ukupne vrijednosti  oko 3,9  milijuna  kuna, 100% financiranoga iz Europskog socijalnog fonda je Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, a partneri su Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije, Drvni klaster Slavonski hrast i Centar kompetencija za istraživanje i razvoj.

Pročitano 112 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija