NAJNOVIJE
Kreće 5. po redu Street art festival pod nazivom VukovART

U Vukovaru se od 15. svibnja do 16. lipnja održava 5. po redu Street art festival pod nazivom VukovART.  Petu godinu za redom, Vukovar će ugostiti najveća imena svjetske street art scene.

(Petak, 14 Svibanj 2021 16:51)
Na vrhu Vukovarskog vodotornja postavljena je ploča s imenima donatora

Prsten od inoxa s imenima gotovo 7000 donatora koji su sudjelovali u akciji obnove Vukovarskoga vodotornja postavljen je na vrhu ovog simbola grada-heroja. Instalaciju je obišao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima, naglasivši da se taj popis duguje javnosti u Hrvatskoj i dijaspori koja je pokazala ogroman entuzijazam za donatorsku akciju obnove vodotornja.

(Petak, 14 Svibanj 2021 15:07)
Sanirano parkiralište na Novom groblju Dubrava

Na novom groblju u Vukovaru  sanirano je 27 parkirnih mjesta. od kojih su dva za invalide, a izgrađeno je i jedno za motocikle.  Na ulazu u groblje postavljen je novi kontejner s toaletima za posjetitelje izrađen sukladno Pravilniku o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a zelena je površina hortikulturno uređena. Ukupna vrijednost radova i opreme je 290.000 kuna.

(Petak, 14 Svibanj 2021 14:43)
U Hrvatskoj 926 novih slučajeva zaraze koronom, preminula 41 osoba

U posljednja 24 sata zabilježeno je 926 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7 214.

(Petak, 14 Svibanj 2021 11:50)
VSŽ: 26 novozaraženih, preminule tri osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 26 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih je 24 pozitivnih na PCR testiranju, 2 na brzom antigenom testu.

(Petak, 14 Svibanj 2021 11:46)
OBŽ: 73 novopozitivne osobe, a jedna je preminula

U Osječko-baranjskoj županiji registrirane su 73 novopozitivne osobe od 326 testiranih uzoraka. Na bolničkom liječenju nalazi se 125 osoba od kojih 29 na respiratoru, a preminula je jedna osoba u dobi od 69 godina. U samoizolaciji se nalazi 1107 osoba.

(Petak, 14 Svibanj 2021 10:33)
MUP: Na dan izbora u RH dozvoljen ulazak svim hrvatskim državljanima bez testa

Na dan lokalnih izbora, u nedelju 16. svibnja, omogućit će se ulazak u Republiku Hrvatsku svim hrvatskim državljanima s pravom glasa bez obzira na to iz koje države dolaze – potvrdili su jučer za N1 iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Petak, 14 Svibanj 2021 09:41)

I dalje su na prometnicama u gradu dva prijevoznika, zamjenik gradonačelnika Pavliček najavljuje kako će problem vjerojatno rješavati na sudu

Nakon što je Gradski prijevoz u Vukovaru još 31. siječnja počeo obavljati novi koncesionar,  Slavonija Bus d.o.o. iz Nove Kopanice, koji je na natječaju Grada Vukovara za dodjelu koncesije  imao najpovoljniju ponudu, i dalje je na prometnicama u gradu vidljiv i bivši prijevoznik Čazmatrans Vukovar d.o.o.. Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček smatra kako se time krši Odluka o komunalnom redu Grada Vukovara.

- Smatramo da se predstavnici Čazmatransa ne drže Odluke o komunalnom redu Grada Vukovara i svakodnevno ju krše. Sukladno tome Grad  prema pravnoj i odgovornoj osobi u tvrtci dostavlja financijske kazne i bojim se, da će sve, ako se ne riješi mirnim putem, završiti sudskim sporom – zaključuje Pavliček.

Direktor Čazmatransa Vukovar d.o.o. Robert Šimleša rekao je kako Čazmatrans i dalje obavlja županijski linijski prijevoz te da staju samo na autobusnim stajalištima za koja imaju županijske ili međužupanijske dopusnice.
- Stajemo tamo gdje imamo dopušteno stajanje putem županijskih i međužupanijskih dopusnica kao i svi ostali prijevoznici. Volio bih doznati zašto se kažnjavaju samo Čazmatransovi prijevoznici, a ne i svi ostali – upitao je Šimleša.

U okviru nove koncesije šest je linija produženo do Sotina, a prvi je put Sotin dobio i izravnu večernju liniju te linije za vikend.

Pročitano 230 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija