Ispiši ovu stranicu

U Bogdanovcima za svako novorođeno dijete daju pet tisuća kuna

U Bogdanovcima za svako novorođeno dijete daju pet tisuća kuna Foto: Arhiv HRV-a

Općina Bogdanovci koja obuhvaća mjesta Bogdanovce,  Svinjarevce i Petrovce s godišnjim proračunom od oko 11 milijuna kuna, nastoji građanima olakšati život, potaknuti demografsku obnovu te učiniti taj prostor s većinskim stanovništvom starije životne dobi atraktivnijim i za mlađe generacije. Tako su osmislili plan poticanja demografske obnove, ulažu u dječje vrtiće, nagrađuju odlične učenike, doznajemo od Marka Baruna, načelnika Općine Bogdanovci.

- U nastojanju da osiguramo bolji život na našem području, jako su nam bitna djeca, pa je Općinsko vijeće na moj prijedlog donijelo odluku o jednokratnoj pomoći od pet tisuća kuna za svako novorođeno dijete u obitelji, bez obzira radi li se o prvom ili petom djetetu. Imamo cjelodnevni vrtić u Bogdanovcima kojega smo prošle godine proširili i renovirali i u kojemu je trenutno 22 djece, a kompletno obnavljamo i dječji vrtić u Petrovcima. Inače, općina sufinancira 65 posto cijene vrtića za svako dijete – ističe Barun.

 Školarci iz ove općine nastavu pohađaju  u tri područne škole, a kao poticaj za što bolji uspjeh na kraju školske godine, ukoliko prođu s odličnim dobivaju 300 kuna od općine. U isto vrijeme, srednjoškolci koji školsku godinu prođu s odličnim, dobivaju 500 kuna.

-Ovo je neka vrsta poticaja za zalaganje, da budu što bolji u svome obrazovanju – naglašava Barun.

Također, u ovoj općini razmišljaju i o programu pomoći u rješavanju stambenoga pitanja mladih obitelji, a plan je da im se pomogne u financiranju priključaka za kanalizaciju, plin, struju i ostalo.

- Ako želimo da nam se nove obitelji doseljevaju mormo im na neki način pomoći, tako da je ovaj naš plan neka vrsta naknadne pomoći – kaže Barun.

Pročitano 872 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar