NAJNOVIJE
Kreće 5. po redu Street art festival pod nazivom VukovART

U Vukovaru se od 15. svibnja do 16. lipnja održava 5. po redu Street art festival pod nazivom VukovART.  Petu godinu za redom, Vukovar će ugostiti najveća imena svjetske street art scene.

(Petak, 14 Svibanj 2021 16:51)
Na vrhu Vukovarskog vodotornja postavljena je ploča s imenima donatora

Prsten od inoxa s imenima gotovo 7000 donatora koji su sudjelovali u akciji obnove Vukovarskoga vodotornja postavljen je na vrhu ovog simbola grada-heroja. Instalaciju je obišao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima, naglasivši da se taj popis duguje javnosti u Hrvatskoj i dijaspori koja je pokazala ogroman entuzijazam za donatorsku akciju obnove vodotornja.

(Petak, 14 Svibanj 2021 15:07)
Sanirano parkiralište na Novom groblju Dubrava

Na novom groblju u Vukovaru  sanirano je 27 parkirnih mjesta. od kojih su dva za invalide, a izgrađeno je i jedno za motocikle.  Na ulazu u groblje postavljen je novi kontejner s toaletima za posjetitelje izrađen sukladno Pravilniku o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a zelena je površina hortikulturno uređena. Ukupna vrijednost radova i opreme je 290.000 kuna.

(Petak, 14 Svibanj 2021 14:43)
U Hrvatskoj 926 novih slučajeva zaraze koronom, preminula 41 osoba

U posljednja 24 sata zabilježeno je 926 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7 214.

(Petak, 14 Svibanj 2021 11:50)
VSŽ: 26 novozaraženih, preminule tri osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 26 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih je 24 pozitivnih na PCR testiranju, 2 na brzom antigenom testu.

(Petak, 14 Svibanj 2021 11:46)
OBŽ: 73 novopozitivne osobe, a jedna je preminula

U Osječko-baranjskoj županiji registrirane su 73 novopozitivne osobe od 326 testiranih uzoraka. Na bolničkom liječenju nalazi se 125 osoba od kojih 29 na respiratoru, a preminula je jedna osoba u dobi od 69 godina. U samoizolaciji se nalazi 1107 osoba.

(Petak, 14 Svibanj 2021 10:33)
MUP: Na dan izbora u RH dozvoljen ulazak svim hrvatskim državljanima bez testa

Na dan lokalnih izbora, u nedelju 16. svibnja, omogućit će se ulazak u Republiku Hrvatsku svim hrvatskim državljanima s pravom glasa bez obzira na to iz koje države dolaze – potvrdili su jučer za N1 iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Petak, 14 Svibanj 2021 09:41)

U Bogdanovcima za svako novorođeno dijete daju pet tisuća kuna

U Bogdanovcima za svako novorođeno dijete daju pet tisuća kuna Foto: Arhiv HRV-a

Općina Bogdanovci koja obuhvaća mjesta Bogdanovce,  Svinjarevce i Petrovce s godišnjim proračunom od oko 11 milijuna kuna, nastoji građanima olakšati život, potaknuti demografsku obnovu te učiniti taj prostor s većinskim stanovništvom starije životne dobi atraktivnijim i za mlađe generacije. Tako su osmislili plan poticanja demografske obnove, ulažu u dječje vrtiće, nagrađuju odlične učenike, doznajemo od Marka Baruna, načelnika Općine Bogdanovci.

- U nastojanju da osiguramo bolji život na našem području, jako su nam bitna djeca, pa je Općinsko vijeće na moj prijedlog donijelo odluku o jednokratnoj pomoći od pet tisuća kuna za svako novorođeno dijete u obitelji, bez obzira radi li se o prvom ili petom djetetu. Imamo cjelodnevni vrtić u Bogdanovcima kojega smo prošle godine proširili i renovirali i u kojemu je trenutno 22 djece, a kompletno obnavljamo i dječji vrtić u Petrovcima. Inače, općina sufinancira 65 posto cijene vrtića za svako dijete – ističe Barun.

 Školarci iz ove općine nastavu pohađaju  u tri područne škole, a kao poticaj za što bolji uspjeh na kraju školske godine, ukoliko prođu s odličnim dobivaju 300 kuna od općine. U isto vrijeme, srednjoškolci koji školsku godinu prođu s odličnim, dobivaju 500 kuna.

-Ovo je neka vrsta poticaja za zalaganje, da budu što bolji u svome obrazovanju – naglašava Barun.

Također, u ovoj općini razmišljaju i o programu pomoći u rješavanju stambenoga pitanja mladih obitelji, a plan je da im se pomogne u financiranju priključaka za kanalizaciju, plin, struju i ostalo.

- Ako želimo da nam se nove obitelji doseljevaju mormo im na neki način pomoći, tako da je ovaj naš plan neka vrsta naknadne pomoći – kaže Barun.

Pročitano 269 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija