Ispiši ovu stranicu

U subotu 6.ožujka u Otoku donatorska biciklijada

U subotu 6.ožujka  u Otoku donatorska biciklijada Foto: Arhiv HRV-a

Ivan Mesić, 13-godišnji dječak iz Podgrađa s Downovim sindromom i još 19 dijagnoza treba hitnu operaciju koja stoji 10 tisuća eura, a koja je zakazana za početak ožujka.  U pomoć Ivanu, uz mnoge donatore,  već se ranije uključila i Udruga mladih Otok, a za subotu 6.ožujka organiziraju i donatorsku biciklijadu, pojasnila nam je predsjednica udruge Ivana Vlahović.

- Ivan treba hitnu operaciju tumora ispod jezika i ova nas je njegova nedaća ponukala da se organiziramo. Ranije smo imali jednu akciju prodaje kolača od kojih smo sav prikupljeni novac predali Ivanovim roditeljima. Ovoga puta planiramo biciklijadu i to  u subotu 6.ožujka s početkom u 10 sati, a  na koju pozivamo sve mlade od 16 godina i one koji se tako osjećaju da nam se pridruže i doniraju kako bismo pomogli našem malom borcu Ivanu – istaknula je Vlahović.

Pojasnila je i rutu kojom biciklisti planiraju proći, dugu  22 kilometra

-Odredili smo rutu od Otoka do Virova kojom bi se polako vozili u skladu s epidemiološkim mjerama. Dolaskom na Virove planiramo malu zakusku, druženje i fotografiranje – rekla je Vlahović.

Dobrovoljne priloge za Ivana planiraju prikupljati na samom startu biciklijade, u središtu Otoka ispred gradske uprave.  

-Prilog mogu dati svi koji to žele, ne samo oni koji sudjeluju u biciklijadi. Nama će biti drago, a Ivanovi roditelji zahvalni.  Ovaj nam je događaj  velika prilika s obzirom na lijepo i vedro vrijeme jer smo se svi posljednjih mjeseci zatvorili u kuće zbog dobro poznate situacije s korona virusom i uistinu se radujemo biciklijadi – naglasila je Vlahović.  

Udruga mladih Otok osnovana je krajem 2019. godine s ciljem aktivnog uključivanja mladih u život zajednice i njihovog ostanka na ovom području, a bave se raznim aktivnostima, od humanitarnih, do pomoći djeci i starijima. Ovo posljednje posebno je došlo do izražaja tijekom pandemije korona virusa kada su na svom području organizirali volonterske dane i pomagali svojim starijim sugrađanima.

Pročitano 640 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar