Ispiši ovu stranicu

U OŠ Antun Bauer obilježen Dan ružičastih majica

Različitim aktivnostima obilježen Dan ružičastih majica Različitim aktivnostima obilježen Dan ružičastih majica Foto: OŠ Antun Bauer

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, najpoznatiji je program prevencije vršnjačkog nasilja u Hrvatskoj koji se obilježava svake godine posljednje srijede u veljači.

Prilika je to da se skrene pozornost na problem, uzroke i posljedice vršnjačkog nasilja. U okviru eTwinning projekta Dan ružičastih majica 2021., u OŠ Antuna Bauera u Vukovaru organiziran je projekti dan, te su se svi učenici i djelatnici škole cijeli dan bavili temom vršnjačkog nasilja.

U svim razredima bile su organizirane različite aktivnosti i radionice. Učenici su gledali prigodne video uratke o vršnjačkom nasilju i raspravljali o načinima izbjegavanja sukoba, vrstama nasilja, zaštiti slabijih, nenasilnom rješavanju problema, nasilju u sportskim igrama i duhu fair play-a. U digitalnim alatima izrađivali su postere i pisali svoja iskustva o pritisku vršnjaka.

Neki učenici sudjelovali su u online događanju i virtualno se susreli s vršnjacima iz različitih dijelova Hrvatske i Srbije te razmijenili iskustva o obilježavanju Dana ružičastih majica.

Puno se radilo i na vještinama aktivnog slušanja i ljubazne komunikacije. Učenici su izrađivali stablo ljubaznosti, dijelili jedni drugima komplimente, pisali poruke podrške i igrali igre uloga.

Osvanulo je puno plakata, izrađenih bedževa i kreativnih ružičastih majica s pozitivnim porukama o nenasilju.

Veliki odaziv učenika bio je na edukativni kviz o vršnjačkom nasilju. Najuspješniji učenici nagrađeni su ružičastim majicama, slatkišima i priznanjem.

Učenici su imali priliku kreativno se izraziti uz pisanje pjesama i priča, pjevanje i plesanje uz pjesme Nemoj mi se rugati i Život nije siv, a bilo je i ružičastih balona, štafetnih igara i okvira za fotografiranje.

I sve to u ružičastim majicama!

https://youtu.be/brcegY49Ji0 - edukativni video o vršnjačkom nasilju izradila je pedagoginja Ivana Dragšić

Pročitano 424 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Jasenka Vrdoljak