NAJNOVIJE
VSŽ: 11 novopozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2, preminulo tri osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podatcima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 11 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih je osam pozitivno na PCR testiranju, a tri na brzom antigenom testu.

(Utorak, 18 Svibanj 2021 09:45)
Nove pobjede Vukovara 1991 i Vuteks Sloge

HNK Vukovar 1991 u gostima je pobijedio Slavonac iz Bukovlja 3:0. Dva je pogotka postigao Josip Barišić, a jedan Šimun Škarica. Vuteks Sloga je pobijedila Graničar iz Županje 4:1. Poveli su gosti pogotkom Ivana Kovačevića, a pogotke su Vuteks Slogu postigli su Davor Bratić, Igor Tunjić Lukić, Nikola Kosić i Njegoš Božović. U ostalim susretima 29. kola: Oriolik – Belišće 1:2, NAŠK – Marsonia 0:3, Croatia – Slavija 4:1, Sloga – Bedem 3:0, Valpovka – Čepin 0:0, Slavonija – Vihor 4:0 i Kutjevo – Zrinski 1:0.

Belišće je prvo sa 62 boda, drugi je Vukovar 1991 sa 60, dok je treća Marsonia s 55 bodova. Vuteks Sloga je na 11 mjestu s 36 bodova i sada se u odnosu na predzadnju i zadnju ekipu prvenstva odvojila 8 odnosno 9 bodova.

Do kraja prvenstva je još pet kola, Vukovar 1991 ne ovisi o sebi. Nego mora čekati kiks Belišća ne bi li preuzeo vrh tablice, a pritom ne smije izgubiti niti bod.

Poredak:

 1. Belišće 62

 2. Vukovar 1991 60

 3. Marsonia 55

 4. Croatia Đakovo 53

 5. Slavonija 46

 6. Oriolik 44

 7. Graničar Županja 43

 8. Čepin 43

 9. Zrinski Jurjevac 42

 10. Bedem 36

 11. Vuteks Sloga 36

 12. Vihor 35

 13. Kutjevo 31

 14. Sloga Nova Gradiška 30

 15. NAŠK 29

 16. Valpovka 28

 17. Slavonac Bukovlje 28

 18. Slavija Pleternica 27

Raspored 30. kola: Zrinski Jurjevac – Vuteks Sloga, Graničar Županja – NAŠK, Marsonia – Croatia Đakovo, Slavija Pleternica – Oriolik, Belišće – Sloga Nova Gradiška, Bedem – Valpovka, Čepin – Slavonija, Vihor – Slavonac Bukovlje, Vukovar 1991 – Kutjevo.

(Ponedjeljak, 17 Svibanj 2021 19:34)
Volonteri u Gimnaziji izradili učionicu na otvorenom od paleta

PRONI Centar za socijalno podučavanje u suradnji s Gimnazijom Vukovar nastavlja suradnju na razvoju volonterstva i poticanju građanskog aktivizma među mladima. Tako su prošle subote u Gimnaziji  organizirane dvije aktivnosti. O čemu je točno riječ doznajemo od Gorana Jelenića, voditelja Odjela rada s mladima u PRONI centru za socijalno podučavanje Vukovar.

-Na akciji u dvorištu Gimnazije, volonteri su od paleta izradili učionicu na otvorenom te uredili okoliš u svrhu održavanja nastave na otvorenome, ali i drugih aktivnosti poput radionica, roditeljskih sastanaka i sl. Ono što je svakako značajno jeste da su tijekom akcije volonteri naučili nove vještine, posebice one tijekom izrade i sklapanja garnitura od paleta te naučili više o uzgoju bilja u vertikalnim vrtovima. Sudjelovalo je 12 mladih volontera i nekoliko očeva – pojasnio je Jelenić.

Također, s istim je volonterima održana i  radionica s ciljem informiranja volontera o programu Europskih snaga solidarnosti i mogućnostima koje se nude mladima kroz međunarodno volontiranje te poticanja na uključivanje u ovaj program. Radionicu su održali međunarodni volonteri Lorena Trupiano iz Italije i Ignasi Jimenez Fullana iz Španjolske koji borave i volontiraju u PRONI Centru upravo preko ovog programa.

Ove aktivnosti dio su projekta Info centra za mlade Vukovar te projekta Budimo inkluzivni! koje financiraju Grad Vukovar i Europska unija kroz program Europskih snaga solidarnosti.

(Ponedjeljak, 17 Svibanj 2021 16:27)
O zabrani rada nedjeljom raspravljalo se na sjednici GSV-a

Zabrana rada nedjeljom, osim 16 nedjelja u godini, dobra je za hrvatsku obitelj i želimo dobiti potporu za taj potez kroz intenzivan dijalog, izjavio je u premijer Andrej Plenković nakon što je o tome na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća razgovarao sa sindikatima i poslodavcima, prenosi HINA.

(Ponedjeljak, 17 Svibanj 2021 16:19)
Okrugli stol za učitelje ukrajinskog jezika i kulture po modelu C.

Ukrajinska zajednica RH pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja organizirala je u Vukovaru Okrugli stol za učitelje ukrajinskog jezika i kulture po modelu C.

(Ponedjeljak, 17 Svibanj 2021 15:39)
Vinkovčanin nezakonito posjedovao oružje, streljivo i marihuanu

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim Vinkovčaninom te su utvrdili sumnju kako je počinio dva kaznena djela i to Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te Neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

(Ponedjeljak, 17 Svibanj 2021 12:21)
Tijekom vikenda evidentirano 13 prometnih nesreća

Tijekom protekloga vikenda, na području koje pokriva PU vukovarsko-srijemska dogodilo se 13 prometnih nesreća.

(Ponedjeljak, 17 Svibanj 2021 12:13)

Početkom travnja otvara se novo parkiralište u gradskoj četvrti Borovo naselje

Radovi završavaju početkom travnja Radovi završavaju početkom travnja Foto: Grad Vukovar

Početkom travnja gradska četvrt Borovo naselje postat će bogatija za novo parkiralište sa 66 parkirnih mjesta, od kojih je 8 rezervirano za osobe smanjene pokretljivosti i za osobe s invaliditetom.

PARKIRALIŠTE KAO UKRAS GRADA

- Planirana intervencija sastoji se od izgradnje parkirališta, prije svega za potrebe sportskih objekata Vukovar, s obzirom da se parkiralište nalazi u neposrednoj blizini sportske dvorane i gradskog plivališta, a projektom je predviđeno i uređenje zelene površine te zelenih otoka koji će se implementirati u parkiralište - ispričao je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig. Vrijednost ugovorenih radova je 1.077.247,13 kuna s PDV-om, dok je rok završetka radova bio dva mjeseca od uvođenja izvođača u posao. Međutim, kako doznajemo, zbog loše epidemiološke situacije i problema oko otežane nabavke materija, rok završetka radova je pomjeren s prvotno planiranoga kraja veljače na početak travnja.

- Parkiralište će biti opremljeno s uličnom rasvjetom kao i vertikalnom te horizontalnom signalizacijom. Uz parkiralište obnavlja se i postojeća pješačka staza s novim asfaltom u dužini 140 i širini 2 metra. Planira se i sadnja niskog, srednjeg i visokog raslinja, uz maksimalno zadržavanje postojećeg hortikulturnog stanja - kaže Čulig, pojašnjavajući kako će ovo parkiralište uz svoju primarnu namjenu služiti i kao svojevrsni ukras ovoga dijela grada.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovoga projekta, komentirajući kako se na najprimjereniji način rješava gorući problem manjka parkirališnih mjesta u neposrednoj blizini sportske dvorane, gradskog plivališta, teniskih terena i nogometnog stadiona u Borovu naselju.

- Riječ je o gradskim sadržajima koji zbog svoje frekventnosti i velikoga broja posjetitelja zahtijevaju veći broj parkirališnih mjesta - kaže Penava, dodajući kako mještani Borova naselja vrlo brzo mogu očekivati i početak radova na izgradnji nove šetnice uz obalu Dunava od Doma tehnike do Općine Borovo. Pojasnio je kako je riječ o hvalevrijednom projektu kojim će se dodatno uljepšati obala Dunava, a nova šetnica bit će obogaćena svim pratećim sadržajima po uzoru na postojeće šetnice u središtu grada uz obale rijeka Vuke i Dunava.   

Parkiraliste BN 1

BROJNI INFRASTRUKTURNI PROJEKTI
Da je podizanje kvalitete života svih građana Vukovara u fokusu ove gradske vlasti svjedoči i čitavi niz infrastrukturnih projekata koji su u planu ili čija se realizacija očekuje u nadolazećem vremenu. Tako, pročelnik Čulig najavljuje za početak ožujka i izgradnju novoga parkirališta s hortikulturnim uređenjem na križanju ulica Bana Josipa Jelačića i Hrvatske nezavisnosti kako bi se povećali parkirališni kapaciteti u blizini spomen obilježja vukovarskog Vodotornja. Najavio je i izgradnju nove biciklističke staze od Vodotornja do Novoga groblja, zamjenu postojeće gradske rasvjete novom led rasvjetom na svim frekventnijim gradskim prometnicama, što bi trebalo rezultirati, kako navodi, ljepšim izgledom grada, ali i još važnije, uštedama u potrošnji električne energije i to do 50 posto.

- Uz navedeno parkiralište izgradit će se i stajalište za bicikliste koji su na proputovanju kroz naš grad, jer tom dionicom prolazi i Dunavska biciklistička ruta - pojasnio je Čulig, ističući kako ubrzo započinju i radovi na sanaciji odnosno izgradnji novog dvokrakog stubišta u Ulici Stjepana Radića koje vodi do crkve sv. Filipa i Jakova te do vukovarske Gimnazije. Zbog nepostojeće cestovne odvodnje, ubrzo započinju i radovi u Ulici Vladimira Nazora u prigradskom naselju Sotin, gdje mještani imaju velike poteškoće uslijed padalina, najavljuje resorni pročelnik.

- Završavaju se radovi i na Trgu drvena pijaca, koji će činiti cjelinu sa završetkom radova u Bogdanovačkoj ulici. Do kraja kolovoza planiramo početak radova u Preradovićevoj ulici čija se sanacija ne bi radila asfaltnim slojem, nego novim popločavanjem granitnim kockama - najavio je Čulig.

Parkiraliste BN 2

NOVO DJEČJE IGRALIŠTE NA MITNICI
 
Prema njegovim riječima i stanovnici gradske četvrti Mitnica imaju razloga za veselje, posebice oni najmlađi, budući je Grad Vukovar u fazi nabave igračaka za novo dječje igralište koje će se nalaziti u neposrednoj blizini Osnovne škole Mitnica, a koje će, kako kaže, parirati dječjim igralištima koja se nalaze na Olajnici i Trgu Dražena Petrovića.

- Sve spomenuto neki su od glavnih infrastrukturnih projekata koji iziskuju velike napore u realizaciji, kao i značajna financijska sredstva, no procjena je kako je sve navedeno od značajne važnosti za sve sugrađane - kaže Čulig, jer konačni je cilj maksimalno ujednačen razvoj svih vukovarskih gradskih četvrti i njihovo dodatno uljepšavanje. 

Pročitano 237 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija