Ispiši ovu stranicu

Ispravak objavljene informacije i odgovora na objavljenu informaciju

Grafika Grafika Foto: HRV

Sukladno čl. 40. Zakona o medijima, objavljujemo dopis koje nam je u svojstvu opunomoćenika prof. dr. sc. Pava Barišića uputio odvjetnik Maro Mihočević iz odvjetničkog društva Mihočević & Bajs d.o.o. Sukladno Zakonu, pismo, odnosno ispravak, objavljujemo u cijelosti, bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi.

Hrvatski radio Vukovar d.o.o.
Vukovar, Dr. Franje Tuđmana 13
n/r Valerije Lozančić
glavne i odgovorne urednice Hrvatskog radija Vukovar

Predmet: Zahtjev za objavu ispravka objavljene informacije i odgovora na objavljenu informaciju

Poštovani,

                U zastupanju prof. dr. sc. Pava Barišića iz Zagreba, podnosimo zahtjev radi objave ispravka netočne informacije kako slijedi:

Na internetskoj stranici Hrvatskog radija Vukovar na poveznici http://www.hrv.hr/vijesti/vijesti/item/21120-pavlicek-u-saboru-o-korupciji  ,29.1.2021. godine objavljen je članka naslova "Pavliček u Saboru o korupciji".
U navedenom članku, u dijelu koji se odnosi na Pava Barišića iznesena je sljedeća netočna tvrdnja: "Podsjetio je na niz ministara u Vladi RH (Pavo Barišić, Martina Dalić, Lovro Kuščević, Goran Marić, Tomislav Tolušić, Gabrijela Žalac i Milan Kujundžić) koji su radi korupcije ili neupisivanja nekretnina u imovinsku karticu smijenjeni ili su podnijeli ostavke."

S obzirom da se u predmetnom članku u odnosu na našu stranku iznosi neistinita tvrdnja, ovim putem zahtijevamo temeljem čl. 40. Zakona o medijima da objavite ovaj ispravak bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi odnosno na način da se na navedenoj poveznici poveže s poveznicom na kojoj ovaj zahtjev slijedi:

Netočna je tvrdnja da je Barišić smijenjen ili podnio ostavke radi korupcije ili neupisivanja nekretnina u imovinsku karticu. Pavo Barišić nije smijenjen nego razriješen u koalicijskom preslagivanju te mu je ponuđeno radno mjesto ministra u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava.

Budući predmetni članak sadrži netočan i neistinit navod, to je objavljivanjem takvog članka postupljeno protivno svim pravilima novinarske struke i na štetu ugleda naše stranke. Stoga ovim putem zahtijevamo objavljivanje ovog ispravka netočne informacije u cijelosti kako je zatraženo, na način propisan čl. 41. st. 1. Zakona o medijima.

S poštovanjem,
U Zagrebu, dana 03.02.2021. godine                         

                                                                                                                                                                             Odvjetnik
                                                                                                                                                                Maro Mihočević

Pročitano 825 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

HRV