Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Područni objekt Leptirić DV Vukovar 1- najbolji u Hrvatskoj

Područni objekt Leptirić DV Vukovar 1- najbolji u Hrvatskoj Gradonačelnik.hr

Dječji vrtić Vukovar 1, Područni objekt Leptirić  proglašen je najboljim vrtićem u Hrvatskoj. Vrtić je ovu nagradu osvojio u konkurenciji  57 vrtića, koji su se prijavili na natječaj Portala Gradonačelnik hr, Najbolji dječji vrtić, a kojega je ovaj portal raspisao u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za odgoj i obrazovanje, čiji stručnjaci su izradili kriterije za vrednovanje. Mirjana Kulić, ravnateljica Dječjega vrtića Vukovar 1, naglasila je kako im ova nagrada puno znači kao poticaj za daljnji rad jer ovaj vrtić već dugo razvija ekološku svijest kod djece, ali i obitelji i zajednice.

-Naši projekti velikom većinom upravo potiču razvoj ekološke svijesti  na svim navedenim razinama. Sedam godina provodimo projekt Svijet oko mene na razini cijeloga vrtića odnosno svih odgojnih skupina. Tijekom ovoga dugoročnoga projekta uspjeli smo izgraditi plastenik financiran iz nacionalnoga projekta Slagarica. Uzgojem povrća, cvijeća, začina postali smo prepoznatljivi u svojoj zajednici, jer smo uredili napuštene cvjetnjake u Borovu naselju i na taj način poslali snažnu poruku našim sugrađanima koji su i sami počeli svoj grad gledati drugim očima. -naglasila je Kulić.

Dječji vrtić Vukovar 1, Područni objekt Leptirić proglašen je i najboljim Eko vrtićem u širem području  i svi djelatnici i mali vrtićanci žive u takvome ozračju. Kroz suradnju s roditeljima i društvenom zajednicom ovaj je vrtić prošle godine dobio  i nagradu za doprinos društvenome razvoju kroz doprinos volonterskih akcija Proni.

-Surađujemo s brojnim udrugama, Gorskom službom spašavanja, ribičkim društvom. Ostvarili smo suradnju na svim područjima i ono što treba naglasiti da ništa od svega ne bi mogli realizirati da nemamo izvrsnu suradnju i potporu našega osnivača, Grada Vukovara, koja nam daje vjetar u leđa. – rekla je Kulić.

Područni objekt Leptirić u Borovu naselju broji 150 djece u sedam odgojnih skupina.

Pročitano 646 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI