Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Održan 11. Sat povijesti iz Vukovara

Sat povijesti iz Vukovara Sat povijesti iz Vukovara Foto: OŠ Dragutin Tadijanović

U organizaciji vukovarske OŠ Dragutina Tadijanovića, održan je 11. Sat povijesti  na temu „Mir nebu nad Hrvatskom: 25. godina od Oluje“.

Preko video veze se spojilo 12 škola diljem Hrvatske  od Vukovara do Dubrovnika s ciljem da se, koristeći Carnetovu potporu, edukativnim i kreativnim satom povijesti međusobno povežu osnovnoškolci iz cijele Hrvatske učeći o Domovinskom ratu i herojima koji su se borili za našu domovinu.  

- Ovom smo temom željeli podsjetiti na hrabrost,  sebedarje i ljubav hrvatskih branitelja kojoj su bili preduvjeti za slobodu koju danas živimo. U ozračju ovakvog zajedništva, ove godine se želimo prisjetiti na 2012. godinu kada smo u istom takvom radosnom zajedništvu na satu povijesti s ponosom primili vijest o oslobađajućoj presudi naših generala: Ivana Čermaka, Mladena Markača i Ante Gotovine. Ove smo godine imali osobitu čast što nam je sugovornik bio general Ante Kotromanović, koji je i sam sudionik vojno – redarstvene operacije Oluja, a koji je vodio dijalog s učenikom Karlom Fuchsom iz OŠ Izidora Kršnjavog iz Zagreba. U tom smo razgovoru doista puno naučili: kako je operacija Oluja tekla, zašto je ona u tom trenutku bila nužna i što je Oluja značila za oslobođenje Hrvatske  - rekla je Miletić.

Zahvalila se svim prijateljima i školama koji su aktivno ili pasivno sudjelovali na satu povijesti te na njihovim uradcima. Riječ je o plakatima na temu „Mir nebu nad Hrvatskom: 25. godina od Oluje“ u kojemu su djeca u jednom zajedničkom likovnom radu prikazali što za njih znači operacija Oluja i što je ona značila za Hrvatsku, što smo dužni i na čemu uvijek trebamo zahvaljivati.

Ravnateljica Miletić je za sljedeću godinu najavila 12. Sat povijesti iz Vukovara te izrazila nadu kako će iduće godine sudjelovati još više škola i učenika, a tema će biti naša vukovarska jer  kako je rekla obilježavamo 30.godina Bitke za Vukovar.  

Pročitano 751 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI