Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Otvorena novoizgrađena škola u Tordincima

U Tordincima je svečano otvorena novoizgrađena školska zgrada.

Svečanosti otvaranja nazočili su ministar državne imovine dr.sc. Mario Banožić, župan Božo Galić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, saborski zastupnici te načelnik Općine Tordinci Željko Matanović.

Ukupna vrijednost radova na dogradnji i opremanju škole je 15 milijuna kuna od čeka je Županija platila 10,7 milijuna kuna iz vlastitih sredstava, dok je 4,3 milijuna kuna uplaćeno iz sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.  Škola broji 123 učenika u 10 razrednih odjela, a njoj pripada i područna škola Antin. Škola ima status Međunarodne eko škole.

Dogradnjom škole stečeni su uvjeti za jedno smjenski rad, što je u skladu sa preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

-Decentralizacijom sredstava ostvarena je mogućnost da i Vukovarsko – srijemska županija može osigurati sredstva za ovakve projekte, rekao je župan Galić, a ministar Banožić naglasio kako će ovaj objekt i svi sportski objekti, kao i svi vjerski i društveni objekti u Općini Tordinci, ali i ostalih općina imati  svoju održivost kroz energetsku učinkovitost i upotrebu.

-Ono što je nama bitno to su ljudi koji će ovdje živjeti i da su oni sretni i zadovoljni. To je načelo zajedništava koje Vlada RH zagovara od početka, jer samo tako možemo ići naprijed.-zaključio je Banožić.

Pročitano 739 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI