Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Ministrica Divjak predstavila Prijedlog akcijskoga plana za nastavu na daljinu

Prijedlog Akcijskoga plana za nastavu na daljinu predstavila je u srijedu na konferenciji za medije u Ministarstvu znanosti i obrazovanja mjerodavna ministrica Blaženka Divjak, a taj prijedlog trebao bi uskoro biti u dvotjednoj javnoj raspravi - e-savjetovanju, prenosi HINA.

Ministrica je podsjetila da je koncept nastave na daljinu od početka utemeljen na dvama ključnim načelima - pristupu obrazovanju za sve učenike uz razinu digitalizacije sukladno dobi učenika, te da svako rješenje mora imati dodatni rezervni plan i mogućnost praćenja nastave na daljinu. Prijedlog Akcijskoga plana, temelji sa na dosad stečenim iskustvima u nastavi na daljinu uvedenoj zbog pandemije koronavirusa, a kako je rekla Divjak, pretpostavlja i mogućnost novoga vala epidemije na jasen. Prijedlog Akcijskoga plana tako sadrži tri scenarija - nastava pretežito "uživo", uz mogućnost primjene nastave na daljinu za pojedine učenike i studente, mješoviti model nastave koji kombinira nastavu "uživo" i nastavu na daljinu, ali tako da i jedan i drugi model imaju elemente e-učenja, te nastavu pretežito na daljinu koja se provodi posredstvom tehnologija uz mogućnost vrednovanja na daljinu.

Divjak je također izvijestila kako je u tijeku i treća javna nabava opreme za iduću školsku godinu, koja uključuje nabavu gotovo 110 tisuća tableta za učenike osnovnih škola u vrijednosti od nešto manje od 154 milijuna i 600 tisuća kuna, te nabavu 26.755 prijenosnih računala za nastavnike u vrijednosti od gotovo 89 milijuna kuna. Neki od novih projekta koji su predloženi za finaciranje iz Euopskoga socijalnog fonda (ESF) su - za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje potpora provedbi III. faze Cjelovite kurikuarne reforme u ukupnoj vrijednosti od 295 milijuna kuna, te za e-Visoko obrazovanje (EVO) u iznosu od 50 milijuna kuna.

Pročitano 776 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI