NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)

Stožer VSŽ - Dvije novooboljele osobe, ukupno 26 zaraženih i 585 osoba u samoizolaciji

Stožer civilne zaštite VSŽ pozvao na poštivanje mjera Stožer civilne zaštite VSŽ pozvao na poštivanje mjera Foto: arhiva HRV

U Vukovarsko-srijemskoj županiji na COVID-19 ukupno imamo pozitivnih 26 osoba, od toga 2 nove osobe koje dolaze s područja Vinkovaca.

S jučerašnjim danom ukupno je testirano 298 osoba, a u protekla 24 sata uzeto je 29 uzoraka od toga se za 19 čeka nalaz.

Izdvojene ambulante imale su pozive dva pacijenta čiji simptomi nisu upućivali na zaraženost korona virusom te su upućeni na njihovog obiteljskog liječnik.

 U samoizolaciji na  području naše županije nalazi se 585 osoba, tijekom jučerašnjeg dana bila je 1 dojava o kršenju samoizolacije koja je utvrđena kao osnovana.

U objektima za karantenu nalaze se 2 osobe, a vozača kamiona nema.

Opća županijska bolnica Vinkovci ima trenutno 5 hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID-19, 2 pacijenta su otpuštena kući.

I dalje su pozitivna 2 liječnika, 3 zdravstvena i 1 nezdravstveni djelatnik. U samoizolaciji se nalazi  18 liječnika, 34 medicinske sestre i 3 nezdravstvena djelatnika su u samoizolaciji.

Oboljeli po mjestima u VSŽ
Županja - 1
Posavski Podgajci - 2
Vinkovci - 11
Nuštar - 10
Vukovar - 2

Obraćajući se na konferenciji za medije, predsjednik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, Božo Galić, zahvalio se svim koji se pridržavaju mjera vezanih uz suzbijanje širenja koronavirusa.

- Posebno se zahvaljujem našim zdravstvenim djelatnicima koji marljivo rade kako bi spriječili oboljenje. Pred nama su malo kritičniji tjedni pa sve građene molim za daljnju ozbiljnost te da zajedno uz pridržavanje svih mjera spriječimo širenje ove opake bolesti - poručio je Galić.

Zdravko Kelić, načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije iznio je najnovije podatke o broju oboljelih u našoj županiji, no osvrnuo se i na kako je rekao brojne upite, a koji se odnose na ublažavanje mjera.

- Onoga trenutka kada dobijemo uputu mi ćemo je proslijediti stožerima na nižim razinama, kao i medijima kako bi javnost bila informirana - rekao je Kelić, naglašavajući kako je i danas jedan kombi otišao u Bizovac po zaštitnu opremu za naše ustanove. Po njegovim riječima, situacija sa zaštitnom opremom puno je bolja u odnosu na početak, odnosno na trenutak kada su započeli s njihovim aktivnostima.

Kata Krešić, ravnateljica Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije naglasila je kako se u županiji nalazimo u uzlaznoj putanji kada je riječ o novooboljelim osobama, što je dodatan razlog na dodatno i pojačano poštivanje svih propisanih mjera.

- Razlog tome je što je kod nas prvi slučaj oboljele osobe registriran mjesec dana nakon što je prvi slučaj registriran u Hrvatskoj. To znači da se mi sada nalazimo u onom vremenu u kojemu su se prije par tjedana nalazili pojedini dijelovi Hrvatske, što znači da moramo biti jako savjesni i odgovorni u poštivanju i provođenju svih mjera - rekla je Krešić.

Podsjetila je kako je pred nama blagdan Uskrsa te je pozvala građane da i u ovo predblagdansko i blagdansko vrijeme ostanu doma, i izbjegavaju velika obiteljska okupljanja i druženja s prijateljima kako bi se mogućnost širenja virusa svela na minimalnu razinu.  

Pročitano 1139 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija