Ispiši ovu stranicu

Edukacije u okviru projekta „We can do it“

Lokalna akcijska grupa „Šumanovci“ organizira edukacije o ekološkom uzgoju povrća u plastenicima, ekološkom uzgoju začinskog i ljekovitog bilja u plastenicima te uzgoju cvijeća u plastenicima, koje će se održavati u okviru projekta „We can do it“.

- Edukacije su namjenjene ženama, dugotrajno nezaposlenim osobama te mladima od 15 do 29 godina s područja Vukovarsko-srijemske županije. Nije obavezno da su pripadnici prijavljeni u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dovoljna je izjava o nezaposlenosti te da aktivno traže posao. Svi zainteresirani polaznici imaju pokriven putni trošak za sudjelovanje na edukacijama – rekla je Martina Maršić, koordinatorica projekta LAG „Šumanovci“.

Cilj je projekta doprinijeti povećanju zapošljivosti kroz provedbu lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih sa lokalnim potrebama i Akcijskim planom provedbe strategije razvoja ljudskih potencijala županije.

- Edukacijom se želi proširiti znanje polaznika o ekološkom uzgoju s ciljem integracije na tržište rada. Na edukacijama će se učiti o ekološkom uzgoju cvijeća, bilja i povrća te kako stečena znanja primijeniti na praktičnu primjenu u plastenicima - rekla je Maršić.

Projekt financira Europska unija u iznosu od oko 830 tisuća kuna. Predviđeno trajanje edukacija je tri dana, a prva edukacija održavat će se od 2. do 4., druga 5., 6., i 9., dok će se treća edukacija održavati od 10. do 12. prosinca 2019. godine. Prijave se vrše putem e-maila, telefona ili facebook stranice Lokalnim potencijalom do novih mogućnosti zapošljavanja – „We can do it“. Nositelj projekta je Lokalna akcijska grupa „Šumanovci“, a partneri su Lokalna akcijska grupa „Srijem“, HZZ Područni ured Vinkovci, Lokalna agencija za razvoj „Vjeverica“, Općina Vrbanja i Općina Gunja.

Pročitano 1225 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

HRV