NAJNOVIJE
U crkvi sv.Roka započelo trajno euharistijsko klanjanje

Večeras, na katolički blagdan Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije, u crkvi sv.Roka u Vukovaru službeno započinje trajno euharistijsko klanjanje (TEK). Riječ je o velikome molitvenome projektu započetom u Dubrovniku, a kojemu se priključilo i 220 vjernika iz Vukovara. Na taj način čine svojevrsnu zajednicu registriranih klanjatelja – VUTEK.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 20:11)
Državni proračun težak 164,5 milijardi kuna

Hrvatski sabor većinom je glasova donio državni proračun za iduću godinu s projekcijama za 2023. i 2024. Za proračun je glasovalo 77 zastupnika saborske većine, jedan više od potrebnih 76, a protiv se izjasnilo 49 oporbenih.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 17:32)
Izložba stripa Dylan Dog u Gradskom muzeju Vukovar

U Gradskom muzeju Vukovar otvorena je izložba stripova na temu „35 godina Dylana Doga u Hrvatskoj. Izloženo je 11 panoa sa strip tablama i crtežima nastalima u Hrvatskoj.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 17:30)
Otvorena izložba 26. likovne radionice Dječjeg doma Sv. Ana u Vinkovcima

U Galeriji likovnih umjetnosti Slavko Kopač u Vinkovcima otvorena je izložba 26. likovne radionice dječjeg doma Sv. Ana. Ovogodišnja likovna radionica Dječjeg doma Sv. Ana, nakon što je prošlogdišnja zbog pandemije otkazana, održana je u Supetru na Braču.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 14:40)
MMA borac Mario Žgela na prijemu kod vukovarsko-srijemskog župana

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić primio je u maloj županijskoj vijećnici, u Vinkovcima MMA borca, iz vinkovačkog kluba Valens, Maria Žgelu i njegovog trenera, Iliju Zirduma.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 13:45)
Obilježena 30. obljetnica osnivanja 68. bojne Vojne policije

Na Sveučilišnom kampusu u Osijeku podno spomen obilježja 68. bojnoj Vojne policije Osijek upaljene su svijeće i položeni vijenci u povodu obilježavanja 30 godina od osnutka ove bojne koja je ustrojena 7. prosinca 1991. godine.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 13:37)
Osnovnoj školi Josipa Matoša u Vukovaru odobren projekt

U Vukovaru se održava dvodnevna radionica u okviru projekta ER2=S2. Riječ je o europskom projektu prekogranične suradnje, a partneri su iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

(Srijeda, 08 Prosinac 2021 11:53)

Izložba malih životinja mladog uzgoja

  • Četvrtak, Stu 21 2019
  • Piše: 

Hrvatska udruga za selekciju i uzgoj sitnih životinja „Vukovar 1955“ i Grad Vukovar organiziraju Državnu izložbu malih životinja mladog uzgoja za 2019. godinu kao i 14. međužupanijsku i 41. gradsku izložbu malih životinja Vukovar 2019.

Izložba će se održati na Gradskoj tržnici Vukovar od petka 22. do nedjelje 24. studenog. Damir Tvorek, predsjednik Hrvatske udruge za selekciju i uzgoj sitnih životinja „Vukovar 1955“ na izložbu je pozvao sve zainteresirane te najavio što će sve posjetitelji biti u prilici vidjeti.- Na izložbi će biti prikazani golubovi, kunići, ukrasna perad i ptice. Ukupan broj životinja na izložbi trebao bi biti oko 600 primjeraka. Također, bit će izložena i Vukovarska golubica mira,  pasmina koja je još uvijek u radu i nije priznata kao pasmina od strane Hrvatskog saveza. I Vukovarski kokošasti golub bit će prikazan na izložbi, što čini 2 pasmine s imenom grada Vukovara - rekao je Tvorek. 

Izlagači malih životinja većinom su iz bliže okolice, iz Vinkovaca, Osijeka, Čepina, Bizovca, ali i Bjelovara, Virovitice, Zaboka, Pregrade i Zagreba.
- Jako puno životinja izumire, a pomoću ove izložbe imat ćemo priliku vidjeti vrste koje više nisu toliko raširene na ovome prostoru. Sve manji broj ljudi bavi se ovim hobijem i ovom prilikom želimo pokazati kako Vukovar još uvijek visoko kotira u ovome sportu na razini Republike Hrvatske – rekao je Tvorek.

Izložba također ima i natjecateljski karakter, sve će životinje biti ocijenjene od strane sudaca Zbora hrvatskog saveza te će biti izabrani pobjednici po skupinama kao i jedinstveni pobjednik cijele izložbe koja je otvorena za posjetitelje u petak od 17 do 20 sati, u subotu od 8 do 20 sati i u nedjelju od 8 do 13 sati. Cijena ulaznice je 10 kuna za odrasle, dok je za djecu ulaz besplatan.

Pročitano 1100 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

HRV

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija