Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Javna tribina o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata

Rušenje bespravno sagrađene kuće Rušenje bespravno sagrađene kuće tportal

U organizaciji Poljoprivredno savjetodavne službe i Vukovarsko-srijemske županije u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima je održana Tribina o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Tema tribine i njezina aktualnost oko predstavljanja zakonskog okvira, potrebne dokumentacije i postupka legalizacije, privukla je velik broj zainteresiranih građana kako bi se podrobnije upoznali s detaljima ovog procesa koji je u tijeku. Predavač tribine Josip Komljenović iz Poljoprivredno savjetodavne službe iz Bjelovara je u uvodnom dijelu  predstavio Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama koji je donesen u kolovozu 2012. i trenutačno je na snazi. Pojasnio je kako je zakonodavac donio Zakon s ciljem omogućavanja većem broju zgrada legalizaciju i olakšavanje provođenja postupka rješenja o izvedenom stanju, dodajući kako je cijeli propis operativniji s manjom dokumentacijom i manjim troškovima.

Zakon detaljno propisuje zgrade koje se ne mogu ozakoniti ovim zakonom, s iznimkama i tim je zakonom odvojeno pitanje vlasništva i legalizacije zgrada. Ovim se zakonom omogućuje legalizacija svih objekata koji su izgrađeni do 21. lipnja 2011.godine i oni su vidljivi na orto-foto kartama Državne geodetske uprave.

Sve što je građeno, dograđivano ili rekonstruirano nakon tog datuma mora imati odobrenje za gradnju da bi se objekt smatralo legalnim.

Pročitano 2819 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI